Суд в ООН щодо порушення Росією морських прав триватиме кілька років - МЗС


Судові розгляди в міжнародному трибуналі ООН в Німеччині про порушення Росією Конвенції ООН з морського права триватимуть до 4-х років.
Про це повідомила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.
"При найгіршому сценарії, коли Росія буде заперечувати на кожному етапі, це буде тривати до 22-го року", - сказала вона в ефірі "5 каналу".
Заступник міністра пояснила, що 19 лютого 2018 року Україна подасть позов на Росію, після чого країні-агресору дається 3 місяці для підготовки і подачі заперечень.
"Це великий документ, в якому ми фактично виходимо і розповідаємо про все. Починаючи з того, як Україна стала стороною Морської Конвенції, які в нас були вхідні позиції, які у нас інтереси в Чорному морі, в чому вони полягають, як ми захищали природну середу, які в нас є інтереси в рибальстві, що відбувалося з видобутком нафти, як відбувалася охорона культурної спадщини. Після того, як ми подаємо цей меморандум, у Російській Федерації є три місяці на те, щоб подати свої заперечення ", - додала Зеркаль.
За її словами, Україні також надається 3 місяці, щоб висловити свою позицію на російські заперечення. Тобто, за два роки українською стороною подається 2 меморандуми. І тільки потім суд призначає дату судового розгляду.
Відзначимо, що Україна звинувачує Росію в узурпації прав України як прибережної морської держави, а також в порушеннях, пов'язаних з Чорним, Азовським морями, Керченською протокою і будівництвом Кримського моста.
22 грудня в Нафтогазі України заявили, що виграли арбітраж проти російського Газпрому за контрактом на поставку газу по всіх спірних питаннях. Зокрема, Стокгольмський арбітраж знизив ціну російського газу для Нафтогазу в II кварталі 2014 року майже на 27,4% - до $352 з $485 за 1 тис. куб. м. Завдяки перегляду контрактної ціни, Нафтогаз зекономив на придбаному в 2014-2015 роках газі $1,8 млрд.

Related

Політика 2845603238943355734

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item