Автокефалія УПЦ: почалися необхідні процедури

Порошенко і Вселенський патріарх

Напередодні Синод прийняв до розгляду звернення Порошенка, рішення Верховної Ради на підтримку цього звернення і звернення ієрархів православних церков в Україні.

Вселенський патріархат розпочав розгляд прохання України надати автокефалію її православній церкві. Про це повідомив Президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook увечері в неділю, 22 квітня.

"Вселенський патріархат починає процедури, необхідні для надання автокефалії Українській православній церкві. Відповідне рішення прийняв Святий і Священний Синод Вселенського Патріархату", - написав він.
За інформацією президента, напередодні Синод прийняв до розгляду звернення Порошенка, рішення Верховної Ради в підтримку цього звернення і звернення ієрархів православних церков в Україні.
Нагадаємо, 19 квітня спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав постанову про звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія із проханням надати Томос про автокефалію українській помісній православній церкві. Документ Верховна Рада ухвалила 19 квітня 268 голосами.
Раніше Порошенко заявляв, що єдина українська православна церква не буде державною.

Related

Політика 8415446646731353678

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item