Порошенко анонсує подальший наступ на Газпром

Порошенко анонсує подальший наступ на Газпром
Україна не зупиниться на процесі примусового стягнення з Газпрому мільярдів доларів.
Про це йдеться на сайті президента.
Президент Петро Порошенко зустрівся з головою Нафтогаз України Андрієм Коболєвим. Той доповів про ситуацію із виконанням рішень Стокгольмського арбітражу на користь української компанії.
З виграних Україною $ 4,6 млрд вже списали заборгованість перед Газпромом в $ 2 млрд за газ, який постачався в 2013-2015 рр.
"Цей газ і ця сума не включає жодного кубометру, який постачався незаконно Газпромом на територію Донецька та Луганська. Тобто цей борг ми так само не визнали, і суд підтримав нашу позицію", - зауважив він.
Стягнення $2,6 млрд перейшло в практичну площину, заявив Коболєв. У середу розпочато обтяження акцій та інших активів російської компанії в країнах Європи.
"Ці процеси вже почалися в Швейцарії, Англії, Нідерландах. Моя вказівка - щоб ми не зупинялися на цих трьох країнах. Маємо забезпечити виконання надходження виграних коштів до України", - сказав Порошенко.
Можливо арешт торкнеться акцій "Північного потоку" і "Північного потоку-2", а також коштів з високою ліквідністю, зауважив президент.
Рішенням Стокгольмського арбітражу від 28 лютого 2018 року Нафтогаз домігся компенсації у сумі $4,63 млрд за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту.
За результатами двох арбітражних проваджень Газпром має сплатити $2,56 млрд на користь Нафтогазу.

Related

Політика 6861727528525335649

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item