Екс-високопосадовець Пентагону вказав на можливі наслідки для України спецоперації з Бабченком

Екс-високопосадовець Пентагону вказав на можливі наслідки для України спецоперації з Бабченком Майкл Карпентер
Екс-помічник міністра оборони США з питань України, Росії та Євразії, директор аналітичного Центру Байдена при Пенсильванському університеті Майкл Карпентер розповів про можливі наслідки для української влади спецоперації з інсинуацією вбивства журналіста Аркадія Бабченка.
В інтерв’ю Українській службі Голосу Америки Карпентер припустив, що будуть довготермінові наслідки, які стосуватимуться довіри до СБУ та загалом до інституцій уряду.
"Бо віднині люди вагатимуться. На жаль, наступного разу, коли трапиться трагедія, і журналіст чи дисидент буде вбитий, кожен візьме паузу і задумається, чи ця новина є правдивою. І це прикрий наслідок у довготривалій перспективі", - наголосив Карпентер.
За словами Карпентера, Росія безсумнівно експлуатуватиме цю ситуацію і ставитиме під сумнів загалом правдивість західних джерел інформації, і це особливо небезпечно в час, коли довіра до медіа у світі падає.
Карпентер сподівається, що українські спецслужби у результаті цієї спецоперації справді зібрали достатньо доказів проти замовників та виконавців, які готували цей злочин.
"Якщо це справді був єдиний спосіб, щоб зберегти життя людини і впіймати потенційного вбивцю, тоді ця ситуація має якусь міру виправдання. Але треба задатись питанням, чи це був єдиний спосіб так діяти. І очевидно, введення в оману ЗМІ завжди має свою ціну. Це не сходить з рук, і в зазначеній ситуації це з рук не зійде", - додав він.
29 травня ввечері поліція повідомила про "вбивство" Бабченка на вході в свою квартиру в Києві. Згідно з легендою, його вбили трьома пострілами в спину.
За словами голови СБУ Василя Грицака, замах на Бабченка замовили спецслужби РФ. Після отримання відповідної інформації, СБУ провела спецоперацію з метою зберегти життя журналісту.  Бабченко виступив на брифінгу, вибачившись перед близькими за доставлені переживання.
СБУ вже затримала організатора "вбивства" Бабченка, ним виявився громадянин України "Г".
Громадянин "Г" запропонував своєму знайомому учаснику антитерористичної операції на сході України $30 тисяч і передав йому половину суми за безпосереднє виконання злочину, на що той погодився. Організатора завербували російські спецслужби.
В СБУ заявили, що організатор замаху на журналіста планував здійснити в Україні 30 вбивств.
Аркадій Бабченко - російський військовий журналіст, видавець журналу Мистецтво війни. У 2017 році опозиційний до російської влади Бабченко залишив Росію і переїхав спочатку до Чехії, а потім в Україну.

Related

Політика 7004006541830536207

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item