Холодницький: Процес над Насіровим затягується

Холодницький: Процес над Насіровим затягується
Вирок Насірову чекати ще дуже довго

Захист Насірова заявив клопотання про озвучування всього обвинувального акта, а це 774 сторінки тексту.

Обвинувальний акт у справі екс-глави Державної фіскальної служби Романа Насірова можуть зачитувати більше 20 місяців, заявив глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

"Справу направлено до суду. Сторона захисту має законне право і заявила відповідне клопотання - щоб їм було озвучено весь обвинувальний акт. Усі 774 сторінки, якщо не помиляюся", - зазначив він.

Холодницький додав, що зараз засідання суду проходять раз на місяць.
"Судовий процес триває ... За таких темпів, якщо слухати справу раз на місяць і зачитувати 30 сторінок у день - мінімум 20 із чимось місяців це буде тягнутися. Тобто пройде два роки - отримаємо затягування процесу тільки шляхом зачитування обвинувального акта" , - заявив глава САП.

Він підкреслив, що адвокати в даному випадку скористалися нормою КПК.
"І ми повинні її виконувати, оскільки якщо порушимо цю норму, це може стати підставою для скасування вироку", - підсумував Холодницький.

Нагадаємо, ще в березні 2017 року детективи НАБУ вручили главі ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України: "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".
За даними слідства, Насіров протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".
8 березня Солом'янський райсуд Києва обрав Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн гривень. 16 березня дружина Насірова внесла за нього заставу.

Досудове слідство наразі завершено. 6 грудня суд почав розглядати справу по суті.
Насіров зобов'язаний носити електронний браслет, не виїжджати з Києва, здати закордонний паспорт, прибувати за викликом до слідчого, судді чи прокурора і повідомляти про зміну місця проживання.

Related

Політика 4003348990123543678

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item