Наталія Ізюменко працює стюардесою в Катарських авіалініях

Наталія Ізюменко працює стюардесою в Катарських авіалініях
Наталія Ізюменко працює стюардесою в Катарських авіалініях

Наталія Ізюменко з Києва з 2004 року живе в Аммані і працює стюардесою Йорданских авіаліній.


Про це вона розповіла ЗМІ.

"Не можу сказати, що це була моя мрія. На той час мені було 20 років і я шукала роботу за професією. Тоді ще навчалася на останньому курсі КПІ на факультеті соціології і кожен вівторок купувала газету "Авізо", - говорить Наталія Ізюменко. - Переглядала публікації про пропозиції, сидячи на балконі з чашкою арабської кави. Це був мій ритуал. В одни вівторок "Авізо" не вийшов у друк і я купила іншу газету - "Робота і навчання", на яку до цього навіть не дивилася. Саме в ній знайшла оголошення про роботу в королівських йорданських авіалініях. Це виглядало на той час якоюсь неймовірною казкою. Не вірилося, що могло бути правдою".
За словами дівчини, вимоги роботодавців були простими: від 18 до 31 року, несудимість, середній рівень англійської мови, диплом будь-якого університету і прийнятна вага. Пропонували зарплату близько $2 тис., безкоштовний переліт в Йорданію, безкоштовне 3-х місячне проживання під час навчання у невеликому готелі з 2-х разовим харчуванням, басейном і спортзалом. А також стипендію $150 в місяць.
"Прийом документів проводився в агентстві перекладів, там же відразу перевіряли рівень англійської. Через два тижні прилетіли представники авіакомпанії і провели 2-х денние інтерв'ю в приміщенні посольства Йорданії в Україні. Бажаючих потрапити в казку було досить багато. У підсумку пройшли 12 дівчат. Питання задавали різні, від "чому хочеш бути стюардесою" до "на якому континенті знаходиться Йорданія". На тому рівні просто відбувалася перевірка розмовної англійської, товариськості та інтелекту. Через місяць мені подзвонили і сказали пакувати сумки. Виліт через 2 дні".







"Майже всі батьки були в шоці від своїх дочок. В той час дуже багато дівчат просто пропадали в арабських країнах. По всіх телеканалах крутили інформативні ролики з гарячими лініями, куди можна було зателефонувати і дізнатися чи точно та чи інша іноземна компанія набирає людей", - каже українка.

На руках у неї не було жодних легальних документів, крім квитків, надісланих авіакомпанією.
"Москва - Амман - це був наш перший політ на авіалінії, яка змінила все наше подальше життя. Під час навчання 3 місяці жили у готелі по 2 людини в кімнаті. Вранці збиралися на сніданок. Близько 7 нас забирав автобус, відвозив до школи стюардес. Навчалися до трьох годин. Потім усіх відвозили додому і решту часу могли проводити на свій розсуд. По п'ятницях був один єдиний вихідний. Часто їздили на мертве море, яке знаходиться в 30 хвилинах від Аммана. По закінченню навчання дали по 600 доларів і попросили знайти житло в оренду".

Related

Суспільство 5620628966442822820

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item