Суд виніс вирок пенсіонеру, який шпигував на користь Росії

Суд виніс вирок пенсіонеру, який шпигував на користь Росії

У Харкові пенсіонер, який збирав для Росії відомості про оборонні замовлення, отримав суворий вирок.
У поле зору Служби безпеки України зловмисник потрапив у серпні 2017 року. Він збирав відомості щодо державного оборонного замовлення, яке виконується одним із наукових центрів міста на підставі угод з Міністерством оборони України, повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.
30 липня суд визнав чоловіка винним у державній зраді. Йому призначили покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.
Засуджений перебуває під вартою. Вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
У вересні 2017 року співробітники контррозвідки СБУ спільно з Управлінням спецслужби у Харківській області припинили на території регіону діяльність агентурної мережі російської військової розвідки, яку очолював 84-річний Мехті Логунов.
Мешканець Харківщини за завданням російських кураторів створив агентурну мережу з 18 осіб. До її складу входила агентурно-бойова група та інформатори. Куратор групи перебував у російському Бєлгороді. Співробітники спецслужби зафіксували неодноразові візити ватажка групи на Росію для отримання завдань.
Під час обшуків у зловмисника знайшли комп'ютерну техніку та мобільні телефони, 14 носіїв інформації, у тому числі з відомостями з грифом обмеження доступу, адреси електронних скриньок з паролями та паролі кодування даних для зв'язку з розвідкою РФ. У інших учасників агентурної мережі виявили зброю та боєприпаси. Правоохоронці затримали організатора мережі після отримання таємних даних стосовно військових розробок у рамках державного оборонного замовлення.

Related

Суспільство 8180582100179736100

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item