В озерах і річках Київщини масово гине риба

В озерах і річках Київщини масово гине риба

З початку року масовий мор риби стався в Київській, Черкаській, Харківській, Одеській, Миколаївській, Запорізькій, Херсонській, Житомирській, Полтавській області.
Також у деяких столичних водоймах загинула риба, повідомляє прес-служба Асоціації рибалок України.
У Блакитному озері сталася локальна екологічна катастрофа. У водоймі спостерігається масовий мор риби. Зараз озеро знаходиться в критичному стані. На даний момент озеро і його берег покритий шаром мертвої риби, а на дні видно загиблих жаб. З живих істот є тільки качки, які недавно прилетіли, і жуки-плавунци, – повідомляють активісти.
У столичному водоймі по вулиці Булгакова масово загинула риба. Черепахи і качки, які постійно перебували в озері, вижили.
У Києві в парку Нивки в озері почервоніла вода. Екологи виявили в ньому багато бактерій, які зазвичай розвиваються у водоймах з підвищеним рівнем органічного забруднення.
Озеро Сонячне на столичних Позняках покрилося синіми плямами. Отруєння водойми призвело до загибелі риби.
Вода в озері в Броварах раптово придбала неприродний червоний колір, а місцеві рибалки розповіли, що діставали руками з води мертву рибу. "Червона пляма" не локалізували, і воно встигло розійтися по всій поверхні води і осісти. В результаті в "кривавому" озері під Броварами передохла вся риба.
Активісти б'ють на сполох. Бо часто риба гине не від спеки чи задухи, а через отруєння хімічними речовинами.
"Дуже часто відбувається хімічне отруєння всього живого в наших водоймах – говорить голова Асоціації рибалок України Олександр Чистяков – Хоча Водним і Земельним Кодексом чітко прописані відстані прибережної природоохоронної території, на якій будь-яка господарська діяльність категорично заборонена, але вони не винесені в натуру. І тому берега наших річок і озер незаконно забудовуються приватними домоволодіннями, різними бізнес підприємствами, які часом в своїй діяльності застосовують сильну хімію".
Масове вимирання риби - близько 2 тис. особин - сталося через викид хімікатів у річку Грейт-Уз біля британського Бреклі.
Забруднення поширилося на майже 25 км річки і вкрило поверхню пишною піною. Місцеві описують ефект, ніби у воді вибухнула пральна машина, повідомляє Daily Mail.
Місцеві припускають, що у річку злили хімікати.

Related

Події в Україні 6106514674687503457

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item