За півроку на виробництві загинули 2385 українців

За півроку на виробництві загинули 2385 українців
Найчастіше смерті на виробництві стаються через погану організацію

Найнебезпечнішими виявилися професії водія і шахтаря. Найчастіше нещасні випадки на виробництві траплялися в Дніпропетровській і Донецькій областях.

Протягом першого півріччя кількість нещасних випадків на виробництві скоротилася на 4,2%. Про це у вівторок, 7 серпня, повідомили в прес-службі Міністерства соціальної політики.
"Згідно з інформацією Фонду соціального страхування України, протягом першого півріччя 2018 року зафіксовано 2385 нещасних випадків, пов'язаних із виробництвом, з яких 173 - смертельні. Порівняно з тим самим періодом минулого року кількість нещасних випадків зменшилася на 4,2%", - така статистика наведена в повідомленні.
Відзначається, що за аналітичними даними найбільша кількість нещасних випадків, пов'язаних із виробництвом, сталася в Дніпропетровській області - 14%, в Донецькій області - 12,5% і в Києві - 8,9%, а кількість травмованих у цих областях становить 35,4 % від загальної кількості по Україні.
"Найбільше в звітному періоді травмувалися робочі таких професій: водій автотранспортних засобів (129), гірник очисного забою (65) і прохідник (58)", - констатують у міністерстві.
Згідно з повідомленням, серед причин нещасних випадків на виробництві переважають організаційні (64,8% всіх зафіксованих). Зокрема, йдеться про невиконання вимог інструкцій з охорони праці, невиконання посадових обов'язків, порушення правил безпеки руху і технологічного процесу.
Декількома днями раніше в Маріуполі на ММК Ілліча загинув робітник. Він не пристебнув запобіжний пояс до страхувального тросу і впав з висоти.
А напередодні повідомлялося про смертельний випадок на Азовсталі - там загинула одна людина і ще одна постраждала піж час перекидання підйомника після ремонтних робіт на коксовій батареї.

Related

Події в Україні 5505859794084267007

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item