Кидали саморобну вибухівку та облили бензином: прокуратура розкрила подробиці бунту у Лук'янівському СІЗО

Кидали саморобну вибухівку та облили бензином: прокуратура розкрила подробиці бунту у Лук'янівському СІЗО У бунтівників вилучили саморобну вибухівку
У Київському слідчому ізоляторі на Лук'янівці ув’язнені застосували проти силовиків саморобні вибухові пристрої та намагалися їх підпалити, у результаті правоохоронцям було заподіяно тілесні ушкодження, повідомили у військовій прокуратурі.
За даними прокурорів, ув’язнені почали чинити опір працівникам Державної кримінально-виконавчої служби, військової прокуратури та Служби безпеки України під час обшуків.
"Ув’язнені погрожували фізичною розправою та вбивством, облили працівників правоохоронних органів бензином та намагались підпалити, а також кидали саморобні вибухові пристрої, начинені металевими предметами",- йдеться в заяві.
У військовій прокуратурі додали, що обшуки були проведені в рамках у кримінального провадження за ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством), ч. 2 ст. 189 (вимагання) та ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України.
Слідчі встановили, що ув’язнені, маючи мобільні телефони, погрожували іноземцю фізичною розправою, вимагаючи від нього передачі їм майна та/ чи права на майно, а також готують організацію масових заворушень та підбурювали інших ув’язнених СІЗО.
Під час обшуків було виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, а також заборонені предмети, в тому числі зброю – від саморобних вибухових пакетів до холодної зброї.
За фактом бунту в СІЗО відкрито кримінальне провадження за ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) КК України.
Нагадаємо, що 9 серпня засуджені екс-бійці роти МВС Торнадо спробували влаштувати бунт в СІЗО, протестуючи проти розвезення їх в різні заклади утримання. Спецназ пенітенціарної служби з боєм вивіз бунтівників за межі СІЗО.

Related

Суспільство 4286595350610016927

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item