Чехія відмовляється приймати біженців з Африки, так як приймає українців - Бабіш

Чехія відмовляється приймати біженців з Африки, так як приймає українців - Бабіш
Aндрей Бабіш
Прем'єр-міністр Чехії Aндрей Бабіш заявив, що його країна не буде приймати біженців з країн Африки та Азії, так як вже приймає людей з України.
Про це він заявив напередодні візиту до Риму, де візьме участь у переговорах з прем'єр-міністрами Італії і Мальти з питань нелегальної міграції, передає Radio Praha.
"Чехія не прийме більше жодного біженця, який переправляється в Євросоюз через Середземне море, так як приймає людей з України", - сказав він.
Після завершення переговорів у Італії Бабіш має намір зустрітися з представниками держав Вишеградської четвірки.
Варто зазначити, що ще одна країна Вишеградської четвірки - Польща - неодноразово заявляла, що приймає "біженців" з Донбасу - і таким чином, знімає напругу "на східному фланзі Євросоюзу".

В ЄС склалася критична ситуація з розселенням нелегальних мігрантів, які намагаються знайти в Європі притулок від війни і бідності на Близькому Сході, в Азії та Африці.
У більшості випадків мігранти добираються до південних кордонів ЄС через Середземне море. Далі їхній шлях пролягає через Іспанію, Італію, Грецію або Мальту в північні країни, перш за все, в Німеччину.

Однак Берлін намагається "розселити" мігрантів по всій Європі, щоб не повторити масштабну кризу зразка 2015 року, коли Німеччина прийняла найбільшу кількість нелегальних мігрантів.

Related

Події у світі 7271774074042262113

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item