США заморозили активи Дерипаски - ЗМІ

США заморозили активи Дерипаски

Влада США в межах діючих санкцій заморозила американські активи російського бізнесмена Олега Дерипаски. Зокрема, заморожена його нерухомість в Вашингтоні та Нью-Йорку.
Про це пише газета New York Post з посиланням на представників Мінфіну США.
New York Post зазначає, що особняк в одному з престижних районів Нью-Йорка Дерипаска купив в 2008 році за $42,5 млн. Даних про вашингтонський особняк газета не наводить.
Водночас видання відзначає, що федеральна влада веде з Дерипаскою переговори про те, щоб російський олігарх відмовився від деяких операцій з Європи, щоб ці операції не опинилися під американськими санкціями.
Згідно з американськими законами, коли уряд США заморожує активи, це означає, що кожен, хто веде бізнес з підсанкційними особами і компаніями, може також потрапити під санкції.
У той же час ще в серпні The Financial Times писала, що Дерипаска знайшов спосіб зняти американські санкції з РусАла. Також влада США заявляла про готовність відкласти введення санкцій або зняти санкції з Русала, якщо Дерипаска продасть свій пакет акцій.
Нагадаємо, 6 квітня 2018 США ввели санкції проти семи російських олігархів, 17 топ-чиновників і 12 російських компаній. Санкції передбачають заморожування активів.
Після чого акції алюмінієвого гіганта РусАла, основним власником якого є Олег Дерипаска, втратили більш ніж 20%, пробивши чергові історичні мінімуми.

Related

Події у світі 3500824587141442027

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item