"Ще б будьонівки наділи": у розвідці РФ знайшли винного у провалах в Нідерландах

"Ще б будьонівки наділи": у розвідці РФ знайшли винного у провалах в Нідерландах
У міноборони РФ 6 жовтня провели нараду, під час якої обговорили гучні провали російської військової розвідки в США, Великій Британії, Нідерландах та Чорногорії.
Про це пише журналіст Сергій Канєв з посиланням на власні джерела.
"Серед інших невтішних оцінок звучали "дрімуча некомпетентність", "безмежне нехлюйство", "дебіли" і "ще б будьонівки наділи". Судячи з усього, скоро в Головному управлінні Генштабу РФ (раніше ГРУ) буде велика зачистка, і деяких генералів попросять на вихід", - зазначає Канєв.
За його словами, з  посиланням на джерело, у штаб-квартирі ГРУ детально проаналізували дії всіх груп, засланих проводити диверсії і спецзаходи за кордоном.
"Підсумок виявився невтішним: самі розвідники і їх безпосередні командири не дотримувалися елементарних основ нелегальної і агентурної роботи за кордоном, спілкувалися між собою за телефонними номерами, зареєстрованим в московському регіоні, а самі розмови із зазначенням подробиць велися майже відкритим текстом", - розповідає Канєв.
Зокрема, винним у невдачі російської розвідки у спробі взлому комп'ютерної мережі Організації по забороні хімічної зброї назвали другого секретаря посольства РФ в Нідерландах Костянтина Бахтіна.
Зазначається, що місцева контррозвідка прослуховувала його телефон і "пасла" 4 чотирьох росіян (яких обвинувачують в атаці – УП) із самого початку.
Бахтін виявився близьким другом підозрюваного в отруєнні Скрипалів у Британії Анатолія Чепіги ("Руслана Боширова" - УП).
Під час навчання у Військово-дипломатичної академії в Москві Бахтін жив в тому ж гуртожитку, що Чепіга, і вони дружили сім'ями.
4 жовтня міністр оборони Нідерландів Анк Бейлевелд заявила, що четверо росіян намагалися отримати доступ до інформації про збиття малайзійського "Боїнга" в Україні в 2014 році. Також Нідерланди поінформували про квітневу спробу російської кібератаки проти Організації із заборони хімічної зброї, якій вдалося запобігти спільними зусиллями розвідки Британії і Нідерландів. 
За версією нідерландської влади, російські агенти припаркували автомобіль, оснащений електронним обладнанням, на парковці готелю поблизу будівлі ОЗХЗ, щоб зламати її комп'ютерні системи.
Кібератаки намагалися вчинити співробітники ГРУ, названі їхні імена: Алексєй Моренец, Олег Сотніков, Алексєй Мінін і Євгеній Серебряков. 13 квітня вони були вислані з Нідерландів.
Нідерланди попередили РФ про подальші кроки у зв'язку із викриттям шпигунів.

Related

Події у світі 1117481185154850839

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item