Вчені прийшли до висновку, що гарячий чай може стати причиною раку

Дослідники попереджають, що ті, хто не дозволяє чаю трохи охолонути, ризикують зіткнутися з раком стравоходу.

Вчені прийшли до висновку, що гарячий чай може стати причиною раку
Одним з найпопулярніших напоїв на планеті є чай. Його можна пити в будь-який час року і в будь-який час дня. Багато людей вважають за краще пити чай виключно гарячим, що особливо актуально в холодні місяці. Але вчені попереджають, що це може принести шкоду для здоров'я людини, і ще більше, призвести до раку стравоходу.
Було проведено десятирічне дослідження, результати якого показали, що люди, які п'ють чай, температура якого перевищує 60 градусів, в 2 рази частіше стикаються з плоскоклітинним раком стравоходу. У ході наукового експерименту взяли участь понад 50 тисяч осіб. Всім учасникам виповнилося 18 років, і всі вони проживають в одній з провінцій Ірану — Голестані. Цей регіон обраний недарма. За словами експертів, величезна кількість людей, які тут живуть страждають від раку стравоходу і, що цікаво, місцеве населення п'є в середньому 1100 мл чорного чаю в день.
Дослідження почалося ще у 2003 році, і було завершено лише два роки тому. Вчені зібрали інформацію про те, наскільки гарячим п'ють чай учасники експерименту. До уваги були прийняті й інші фактори, які можуть впливати на розвиток онкологічних захворювань, наприклад, такі як споживання алкоголю або опію, а також нікотинова залежність.
У підсумку, до 2017 року було встановлено, що майже у 317 осіб, які погодилися бути учасниками дослідження, розвинувся плоскоклітинний рак стравоходу.
Цей різновид онкологічних захворювань є однією з шести найбільш поширених причин смерті від раку в усьому світі. Злоякісні новоутворення з'являються в довгій порожнистій трубці, яка з'єднує горло зі шлунком.
В результаті вчені прийшли до висновку, що хоча в чорному і зеленому чаї присутні антиоксиданти, і його можна вважати корисним, не можна ігнорувати інші речовини, здатні завдати шкоди здоров'ю, якщо пити чай гарячим.

Related

Здоров'я 2396934210048427427

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item