Військовій делегації ЄС показали на передовій докази присутності військ РФ

Військовій делегації ЄС показали на передовій докази присутності військ РФ
Військова делегація Європейського союзу на чолі з головою Військового комітету ЄС генералом Клаудіо Граціано відвідала район проведення операції Об'єднаних сил, де її ознайомили з доказами присутності російських військ.
Про це, як передає "Європейська правда", повідомляє пресцентр штабу ООС.
"Командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Сирський ознайомив іноземних гостей з поточною безпековою ситуацією в районі проведення ООС. Продемонстрував матеріальні докази присутності російських військ на українському Донбасі та поінформував голову Військового комітету ЄС про хід гуманітарного розмінування у Донецькій та Луганській областях", - йдеться у повідомленні.
Крім того, Сирський і Граціано обговорили окремі питання процесу розведення сторін на Луганщині.
Під час зустрічі високі гості отримали нагоду поспостерігати за спільними тренуваннями екіпажу вертольоту МІ-24 армійської авіації, авіанавідників та операторів безпілотних літальних апаратів.
Перед цим з Граціано зустрівся заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок.
Учасники зустрічі обговорили актуальні питання розвитку співробітництва у форматі Україна-ЄС у контексті Спільної політики безпеки та оборони ЄС, налагодження прямих контактів по лінії оборонних відомств.
Граціано підтвердив підвищену увагу ВК ЄС до розвитку ситуації на Донбасі та в акваторіях Азовського та Чорного морів. "Саме для ознайомлення з військово-оперативною ситуацією я приїхав в Україну та відвідаю східні регіони і проведу зустрічі з посадовими особами Міністерства оброни України, Генерального штабу ЗСУ та керівництвом Операції об’єднаних сил", - зазначив голова ВК ЄС.

Related

Події у світі 2108413790509145422

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item