Сергій Жадан розповів про найгірший сценарій президентства Зеленського

Сергій Жадан розповів про найгірший сценарій президентства Зеленського

Наївно сподіватися, що з вулиці прийде людина з добрими намірами та зупинить бойові дії.
Про це в інтерв'ю журналу "Країна"говорить письменник Сергій Жадан.
"Коли Зеленський ішов на вибори, він не знав, як закінчити війну. Нормально, коли люди хочуть миру. Але вони купуються на популістські гасла.
Складається враження, що людина не на своєму місці. Не розуміє, куди потрапила та що треба робити. Це може фатально завершитися для всіх нас. Найгірший сценарій - спроба демонтажу незалежності. 2013 року Майдан зміг це спинити ціною сотень життів. Не хочеться, аби до цього знову дійшло. Але варто бути готовими до будь-якого варіанту розвитку подій", - вважає письменник.
Головний здобуток останніх років - це збереження периметру незалежності, каже він.
"Те, що росіяни не окупували, скажімо, Дніпро чи Харків. Слід згадати, що було в березні 2014-го. За 5 років ми трішки розслабилися. Для нас недостатньо реформ, мало прокладених доріг, відкритих підприємств. Це видається зрадою. Маємо коротку суспільну пам'ять. Наше інформаційне поле належить не нам. Протягом останніх років з українцями активно працювала ворожа пропаганда. Частину політиків, олігархів навіть п'ятою колоною не назвеш, це відверті посібники агресора", - додає Сергій Жадан.

Related

Суспільство 1178180141625530872

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item