Ситні і корисні котлети з кабачків. Припадуть до смаку навіть найвибагливішим!

Сезон кабачків в самому розпалі! Ці ніжні овочі гарні на грилі і підсмажені в борошні, відмінно підходять для приготування омлету і літніх супів, деякі кулінари навіть використовують їх сирими в салатах.
Ситні і корисні котлети з кабачків. Припадуть до смаку навіть найвибагливішим!
Рецепт, про який мова піде нижче, сподобається навіть тим, хто не дуже шанує кабачки в інших стравах. Кабачкові котлети або оладки - поживні, ситні і дуже смачні, особливо якщо подавати їх зі сметанним соусом або соусом «Бешамель».
Не встигнеш підсмажити першу партію на сковороді, як готові котлети таємничим чином зникають - хочеться пробувати їх ще і ще! Зверху піджарена хрустка скоринка, усередині - соковита і м'яка серцевина ... Йди нашим рецептом, і овочеві котлети вийдуть на славу!
ІНГРЕДІЄНТИ
  • 2 кабачка (краще молоді, з тонкою шкіркою)
  • 2 яйця
  • 50 г твердого сиру
  • 5 ст. л. пшеничного борошна - приблизно
  • сіль, чорний перець за смаком
  • петрушка, будь-яка зелень за смаком
  • часник
  • рослинне масло
  • сметана

Приготування
Очисти і натри кабачки на крупній тертці. Для більшої поживності деякі господині додають в кабачкові котлети картоплю, натираючи її на дрібній тертці.
Це справа смаку, варіант без картоплі має більш ніжну консистенцію і, звичайно ж, корисніше. Вичави з кабачків зайву рідину і трохи посолити.
Сир натри на дрібній тертці, зелень дрібно порубати. Для овочевих котлет добре підійдуть кріп, петрушка, зелена цибуля, дрібно натертий корінь селери або нарізана дрібно зелень селери.
Смачно вийде, якщо використовувати сушений базилік в приготуванні страви.
Перемішати натерті сир і кабачок із зеленню, яйцями і борошном. Додай сіль і перець, приправи за смаком. Тісто вийде середньої консистенції, якщо воно занадто рідке, додай ще борошна.
Викладай кабачкові котлети на добре розігріту сковороду з рослинним маслом. Краще робити це столовою ложкою - тісто сильно липне до рук.
Смаж котлети на середньому вогні до рум'яної скоринки. Можна також спекти їх в духовці, використовуючи силіконові формочки, - варіант для тих, хто не визнає смажену їжу.
Кабачкові котлети дуже смачні ще гарячими з холодним сметанно-часниковим соусом. Свіжа зелень і овочевий салат - чудове доповнення до цього літнього рецептом!

Related

Смачно 6621629664972876461

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item