Префектури в Україні: озвучено деталі реформи

Префектури в Україні: озвучено деталі реформи
У Зеленського пояснили подробиці введення префектур в Україні

У Зеленського розкрили подробиці майбутньої адміністративно-територіальної реформи - районні та обладміністрації замінять префектурами.

 
Адміністративно-територіальна реформа України буде розглянута Верховною Радою IX скликання вже у вересні. Вона передбачає заміну районних і обласних державних адміністрацій префектурами. Про це в ефірі ObozTV повідомив кандидат у народні депутати від партії Слуга народу Віталій Безгін у середу, 31 липня.
 
"Інститут префектів - це представництво центральної влади, яке задає стратегічний вектор і має функцію нагляду. Ці префекти будуть на районному рівні. Райони будуть укрупнені, якщо їх зараз більше 400, то буде близько 100", - зазначив Безгін.
 
Безгін підкреслив, що обласний поділ збережеться. При цьому префект центрального району стане "головним префектом" в області.
 
"Припустимо, в області 4-5-6 районів. У кожному з них префект. Але буде ще головний префект, який за сумісництвом буде префектом центрального району. Наприклад, якщо це Житомирська область, тобто один район, у центрі якого знаходиться Житомир. Саме ця людина буде головним префектом", - пояснив політик.
 
Він підтвердив, що законопроект передбачає ліквідацію РДА та ОДА:
 
"У нас з одного боку є РДА, а з іншого - виконавчий комітет при об'єднаній територіальній громаді. І стає незрозуміло: якщо виконавчий комітет реально займається безпосереднім управлінням, то навіщо потрібна РДА? Вони будуть ліквідовані", - сказав Безгін.
 
Щодо ліквідації або збереження обласних рад, за його словами, зараз триває дискусія.
 
"Немає однозначного рішення, думки різні. Є ймовірність того, що обласні ради залишаться. Але, звичайно, буде перерозподіл повноважень", - запевнив кандидат у нардепи.
 
Також Безгін повідомив, що перші вибори на рівні ОТГ відповідно до нового адміністративно-територіального устрою "було б бажано провести вже до кінця 2020 року".
 
"Тому що люди вибирають своїх представників, котрі створюють ради, які потім формують виконавчий комітет. А префект просто виконує функцію контролю, щоб все розвивалося у рамках регіональної державної стратегії", - констатував він.
 
Нагадаємо, що раніше в Зеленського заявили про бажання створити префектури.
 
Також у рамках соцопитування українці назвали реформи, які хочуть побачити передусім.

Related

Політика 8982589725060846737

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item