Облаштував пастки для злодіїв: чоловік розповів про боєприпаси, які вбили дітей

Облаштував пастки для злодіїв: чоловік розповів про боєприпаси, які вбили дітей

59-річний житель селища Смига на Рівненщині в металевих шафах, де зберігалося майно, ще в 2017 році розмістив 4 саморобні вибухові пристрої. 
Зробив їх на основі мінометних мін часів Другої світової війни.
Облаштував "пастки для злодіїв" після того, як його обікрали. Але на них підірвалися онуки його співмешканки. Про це повідомляють в прокуратурі.
"До нього прийшли 13-річний хлопчик і 11-річна дівчинка, які є онуками його співмешканки. Коли вони знаходилися в літній кухні, стався вибух в одному з сейфів. Сейф був замкнений, а ключ від нього лежав над ним на полиці. Діти самовільно його відкрили і підірвалися на одній з пасток, в результаті чого загинули на місці. Під час вибуху власника господарства вдома не було ", - сказано в повідомленні.
При проведенні огляду на території господарства було вилучено 1 149 одиниць боєприпасів часів Другої світової війни. Це 31 мінометна міна, 76 артилерійських снарядів, 13 авіаційних бомб, 5 гранат і 1024 інших вибухонебезпечних предметів. Все підірвали в спеціально відведеному місці, повідомляють рятувальники.
Прокуратура області погодила клопотання слідчого про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке направлено для розгляду до Рівненського міського суду.
У кримінальному провадженні слідчими проводяться першочергові слідчі дії.
13 липня близько 12:00 у селищі Смига Дубенського району на Рівненщині від вибуху загинули 11-річна дівчинка та її 13-річний брат. Вибухнуло у підсобному приміщенні 59-річного діда дітей. Відомо, що він полюбляв збирати різний металобрухт. Також притягався до кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю, вибуховими речовинами або боєприпасами.

Related

Суспільство 4474033866842830493

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item