Настав "день тиші" перед виборами в Раду

Настав "день тиші" перед виборами в Раду
За добу до виборів заборонена будь-яка агітація

За добу до голосування на позачергових виборах до парламенту офіційно заборонена будь-яка агітація.

 
В Україні 20 липня настав "день тиші" перед голосуванням на позачергових виборах до Верховної Ради, які відбудуться у неділю, 21 липня.
 
Згідно з виборчим законодавством, передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем ​​виборів.
 
У частині 3 статті 57 закону про вибори народних депутатів України зазначено, що передвиборна агітація напередодні дня голосування та в день голосування забороняється.
 
Також забороняється проведення масових акцій від імені партій і кандидатів у депутати, розповсюдження агітаційних матеріалів, публічні оголошення про підтримку партією чи окремими кандидатами у депутати проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів та телепередач чи інших публічних заходів.
 
При цьому дозволяється поширення інформації безпосередньо про саме проведення виборів, заклики прийняти в них участь, роз'яснення законодавчих норм і порядку голосування.
 
Нагадаємо, виборча кампанія до Верховної Ради стартувала 24 травня, наступного дня після публікації указу президента Володимира Зеленського про дострокове припинення повноважень парламенту і призначення позачергових виборів на 21 липня.

Related

Події в Україні 3831418541088881343

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item