Рейтинг Путіна впав до мінімуму за 18 років

Рейтинг Путіна впав до мінімуму за 18 років
У президента Росії Володимира Путіна знизилася підтримка - голосувати за нього на виборах готові лише 43% громадян.
Про це йдеться в дослідженні фонду "Громадська думка" передає bbc.
Якби президентські вибори відбулися в найближчу неділю, Путіна підтримали б 43%. Це найнижчий показник, зафіксований соціологами за минулі 18 років. Лише в квітні 2001 року за Путіна були готові голосувати менше - 42%.
Експерти пов'язують зниження рейтингу з протестами через вибори в Мосміськдуму - і прогнозують подальше падіння підтримки Путіна.
Також в даних дослідження говориться, що майже 40% росіян не хочуть бачити Путіна президентом після 2024 року.
Нагадаємо:
  • Вибори до Московської міської думи відбудуться в єдиний день голосування 8 вересня 2019 року, обиратимуть 45 депутатів в 45 одномандатних округах, депутати обираються терміном на 5 років до 2024 року.
  • У Москві вимагають допустити до міських виборів незалежних кандидатів, 20 липня у столиці РФ пройшов багатотисячний мітинг "За допуск на вибори".  Аналогічну акцію незалежні кандидати анонсували на 27 липня.
  • У мерії Москви назвали акцію неузгодженою, заявивши, що вона носять явно незаконний і провокаційний характер і заявили, що на планованому мітингу будуть шукати тих, хто ухиляється - молодих людей, які ухиляються від військової служби.
  • 24 липня поліція провела обшуки у кандидата в Мосміськдуму Дмитра Гудкова.
  • Олексія Навального затримали 24 липня, рішенням суду його заарештовано на 30 діб. 
  • 27 липня стало відомо про затримання кандидатів Івана Жданова, Дмитра Гудкова, Юлії Галямін, Іллі Яшина, Любові Соболь, цьому передували обшуки у їхніх штабах та помешканнях. 

Related

Події у світі 6435367343566543396

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item