Двох контрактників засуджено за продаж вибухівки

Двох контрактників засуджено за продаж вибухівки
У Житомирській області за збут вибухівки засуджено двох колишніх військових

Військовослужбовці налагодили реалізацію тротилу, пластида і засобів детонації, протиправно завезених з району проведення операції Об'єднаних сил.

 
За збут вибухівки засуджено двох колишніх військовослужбовців контрактників Збройних сил України (ЗСУ). Про це повідомили в пресцентрі Служби безпеки України (СБУ).
 
За даними спецслужби, військовослужбовці однієї з частин Житомирської області налагодили реалізацію тротилу, пластида і засобів детонації, протиправно завезених з району проведення операції Об'єднаних сил (ООС).
 
У листопаді 2018 року співробітники СБУ спільно з поліцією і військовою прокуратурою затримали торговців вибухівкою на одній з вулиць Житомира при спробі збуту понад двох з половиною кілограмів пластиду, двох тротилових шашок загальною вагою 400 грамів і засобів детонації до них.
 
Раніше оперативники спецслужби задокументували продаж військовими майже півтора кілограма пластида і засобів детонації.
 
Під час обшуків правоохоронці вилучили у фігурантів провадження ще дві тротилові шашки, чотири осколкові ручні гранати Ф-1 і РГД-5, а також запали дистанційної дії.
 
Житомирський апеляційний суд визнав зловмисників винними у скоєнні злочинів, передбачених статтями "вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією" і "незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" Кримінального кодексу України, і призначив покарання у вигляді 4 років позбавлення волі. Вирок набув законної сили.
 
Раніше стало відомо, що в місті Новомосковськ Дніпропетровської області жителі виявили зброю і боєприпаси, які лежали просто на узбіччі дороги в одному із житлових масивів.
 
А в озері Львова виявили пакет з гранатами. Були вилучені вісім гранат РГД і три гранати Ф-1. Усі вони були із запалами.

Related

Суспільство 6273441132421461030

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item