ГПУ вручила підозру главі Окружного адмінсуду

Павлу Вовку вручили підозру Підозри стосуються тиску на ВККС, перевищення влади, шахрайства, службового підроблення, ухвали заві...

ГПУ вручила підозру главі Окружного адмінсуду
Павлу Вовку вручили підозру

Підозри стосуються тиску на ВККС, перевищення влади, шахрайства, службового підроблення, ухвали завідомо неправосудних рішень, хабарництва і втручання в роботу автоматичного документообігу суду.

Главі Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) Павлу Вовку в п'ятницю, 2 серпня, вручили підозру у втручанні в роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів і інших можливих злочинах, повідомляє Українська правда.
Зазначається, що судді Павло Вовк, Іван Шепітко, Ігор Погрібниченко і Євген Аблов прийшли до Генеральної прокуратури за повісткою. Їх викликали для вручення підозр і допиту.
Згідно з оприлюдненими повістками, підозри, крім тиску на ВККС, стосуються перевищення влади, шахрайства, службового підроблення та недбалості, незаконного перешкоджання мітингам, ухвали завідомо неправосудних рішень, пропозиції або дачі хабара, втручання в роботу автоматичного документообігу суду.
Нагадаємо, що 26 липня керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що прокуратура в рамках розслідування кримінального провадження у справах Майдану підготувала повідомлення про підозру двом керівникам і двом суддям ОАСК за фактами втручання в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) і організації прийняття завідомо неправосудних рішень.
У той же день співробітники НАБУ і Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури почали обшуки в приміщенні ОАСК. 30 липня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що підпише підозру суддям ОАСК, якщо у справі будуть надані доказові матеріали, інакше буде службова перевірка.
У свою чергу, судді ОАСК поскаржилися на НАБУ до Вищої ради правосуддя.

Related

Гаряча новина 1609708900166872665

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item