У Японії випробували літаючий автомобіль

Японська компанія NEC протестувала літальний апарат, призначений для перевезення пасажирів.
У Японії випробували літаючий автомобіль
Японський виробник електроніки NEC в понеділок випробував прототип літаючого автомобіля. Випробовування проходило в передмісті Токіо на закритій сіткою території, при цьому апарат був прив'язаний до землі. Машина піднялася над землею на три метри і пробула в повітрі близько хвилини. Під час випробувань в салоні не було пасажирів.
Апарат, який розробляє NEC, призначається для перевезення людей. Уряд Японії хоче, щоб країна стала лідером в області літаючого транспорту.
Розроблена урядом дорожня карта передбачає доставку вантажів літальними апаратами до 2023 року і запуск пасажирських перевезень в містах до 2030-х років.
«Японія — густонаселена країна, і це означає, що літаючі автомобілі можуть значно полегшити дорожній рух», — сказав Коджі Окада, який курирує розробку апарату NEC. За його словами, компанія не планує масово випускати літаючі машини. Замість них серійне виробництво в 2026 запустить партнер проекту — японський технологічний стартап Cartivator. Про це розповів співзасновник стартапу Томохіро Фукузава.
Запустити пасажирські перевезення літальними апаратами, крім Японії, хочуть також Дубай, Сінгапур і Нова Зеландія. Один із засновників Google Ларрі Пейдж інвестує в стартап Kitty Hawk, який веде розробку літаючого автомобіля. Створити подібні апарати також планує Über.

Related

Технології 9094886356690649009

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item