Не доїхали до Росії: засудили винуватця смертельної аварії, який віз заробітчан

Не доїхали до Росії: засудили винуватця смертельної аварії, який віз заробітчан

У Вінницькому міському суді ухвалили вирок обвинуваченому 28-річному молдаванину у смертельній аварії, яка сталася у лютому. Тоді загинуло троє його пасажирів.
Перед судом постав чоловік, який за три тижні до цієї жахливої ДТП отримав штраф за перевезення вантажним авто пасажирів у більшій кількості, ніж це передбачено автомобілем. Водійського посвідчення категорії, яка б дозволяла здійснювати пасажирські перевезення, чоловік не мав.
Чоловіка звинуватили в тому, що він не мав водійського посвідчення потрібної категорії, перевищив дозволену швидкість, порушив правила перевезення пасажирів.
Обвинувачений провину повністю визнав. Розповів, що фуру не помітив. На суді він просив його суворо не карати, бо має маленьку дитину та четверо братів, які потребують його допомоги. І усім потерпілим відшкодував збитки.
Чоловік, який був потерпілим у справі, розповів, що їхав поруч з водієм на пасажирському місці. Попросив водія зупинитися, щоб можна було вийти покурити, а той відповів, що за кілька хвилин буде заправка. Одразу після цього мікроавтобус в'їхав у вантажівку.
На суді цей чоловік просив призначити водію покарання, яке не було б пов'язане з позбавленням волі. Усі інші люди, яких визнали потерпілими у справі, просили суд не саджати обвинуваченого до в'язниці. Говорили, що після ДТП родина водія допомагали та допомагають грошима. Пом'якшуючими обставини визнали каяття водія, відшкодування збитків, а також те, що він має малу дитину. Обтяжуючих обставин на суді не знайшли.
Через пом'якшуючі обставини суддя Ганна Гайду вирішила застосувати статтю 69 Кримінального кодексу. Вона дозволяє призначити покарання менше, ніж передбачено статтею обвинувачення. Отже, мінімальне покарання за статтею обвинувачення було 5 років ув'язнення. Водію мікроавтобуса дали чотири роки позбавлення волі, а ще на три роки забрали посвідчення водія. Вирок можна оскаржити протягом 30 днів після проголошення. Коли спливе термін оскарження, вирок набере законної сили.
8 лютого на виїзді Вінниці у припарковану вантажівку DAF із зерновими відходами влетів вантажний "Фольксваген". У ньому їхало 12 людей. Усі громадяни Молдови. Троє загинуло.
Вони їхали до Росії, у Москву. Весь удар прийшовся на пасажирські сидіння, більшість з яких були встановлені додатково. З вантажівки одразу посипалися зернові відходи. Рятувальникам довелося вирізати тіла загиблих та потерпілих з розтрощеної машини.

Related

Гаряча новина 6149847805342796703

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item