Путін розповів Макрону за переговори із Зеленським

Путін розповів Макрону за переговори із Зеленським
Володимир Путін і Емманюель Макрон

Переговори з президентом України вселяють російському лідерові "обережний оптимізм", про що він розповів президенту Франції.

 
Президент Росії Володимир Путін перед зустріччю з президентом Франції Емманюелем Макроном заявив, що поінформує його про переговори з президентом України Володимиром Зеленським. Про це в понеділок, 19 серпня, повідомляє РІА Новости.
 
Останні контакти із Зеленським - одна з тем розмови з президентом Франції, оскільки, за словами Путіна, "в них є речі, які можна обговорювати". Він також додав, що розмови із Зеленським вселяють "обережний оптимізм".
 
У той же час Макрон заявив, що має намір обговорити з російським лідером можливість підготовки саміту в нормандському форматі щодо врегулювання ситуації на Донбасі.
 
"Звісно, поговоримо про Україну. Ми уточнимо ті позиції, які мають наші країни, і про заяви, які недавно зробив президент Зеленський. Я знаю, що президент Путін також поспілкувався з президентом Зеленським. І ми обговоримо разом цю ситуацію і, можливо, підготуємо майбутні зустрічі між нами спільно з канцлером Меркель і з президентом Зеленським у нормандському форматі", - сказав Макрон.
 
Лідер Франції також сказав, що сподівається узгодити проведення "нормандської" зустрічі на рівні лідерів у найближчі тижні.
 
Він зазначив, що президент України Володимир Зеленський "проявляє певну сміливість в політичному сенсі" і це обнадіює.
 
"Я б хотів, щоб нам вдалося найближчим часом надати нової динаміки цьому процесу, процесу, який ми розпочали в Мінську і який ми вирішуємо разом, - перш за все, мова йде про безпеку", - зазначив французький лідер.
 
При цьому він додав, що, крім безпеки, важливо обговорювати й питання політичного процесу на південному сході України.
 
Також Макрон висловив надію на те, що Росія і ЄС створять нову архітектуру безпеки.
 
Своєю чергою, Путін відзначив роль Франції в поверненні Росії в ПАРЄ.
 
"Підтримка Франції з низки питань, у тому числі, скажімо, за згаданим мною питанням, пов'язаним з поверненням Росії в Раду Європи, позиція Франції відіграла вагому, якщо не ключову роль", - сказав Путін.
 
Він також не виключив формату G8 (який перетворився на G7 після виключення Росії з Великої вісімки).
 
"Будь-які контакти з нашими партнерами в будь-якому форматі, вони завжди корисні. Ми нічого не виключаємо", - заявив Путін на прес-конференції перед початком переговорів з президентом Франції Емманюелем Макроном, відповідаючи на запитання про можливість відновлення формату G8.
 
Одноденна зустріч Макрона і Путіна розпочалася в понеділок в офіційній літній резиденції французьких президентів - форті Бреґансон. Переговори проходять за кілька днів до саміту G7, який запланований у французькому Біарриці 24-26 серпня.
 
Раніше стало відомо, що Макрон пообіцяв Зеленському розмову з Путіним. Президенти України і Франції провели телефонну розмову після загибелі чотирьох українських військових на Донбасі 7 серпня.

Related

Події у світі 225271814501275631

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item