7 корисних продуктів, які шкодять здоров'ю й фігурі

Виявляється, не все корисно, що здається здоровою їжею. Так, фрукти, горіхи, зелень та інші, здавалося б, корисні продукти легко можуть і нашкодити нам.

Зелень
7 корисних продуктів, які шкодять здоров'ю й фігурі
Здавалося б, зелене листя – що в них шкідливого? Взяти хоча б шпинат або кале (кучерява капуста). Вони багаті на вітаміни А, С і К, заряджені антиоксидантами і вважаються одними з найбільш корисних рослин. Однак крім цих корисних мікроелементів в них міститься ще і оксалат, який може провокувати утворення каменів у нирках і стати причиною запальних процесів в кишечнику.
Агава
В агаві не міститься глюкози, і тому вона вважається однією з кращих альтернатив цукру. Між тим в ній міститься велика кількість фруктози, яка трансформується в жир навіть з більшою швидкістю, ніж цукор. До того ж вона провокує апетит і може стати причиною переїдання.
Йогурти

Незважаючи на те, що йогурти корисні для травлення, багаті на білки, кальцій, калій і вітаміни групи В, найчастіше вони також містять велику кількість цукру. Незважаючи на знежиреність багатьох видів йогурту, в ньому може (і найчастіше так і відбувається) міститися велика кількість цукру, особливо це стосується солодких фруктових різновидів. Добова норма цукру для жінки – 20 грам, при цьому в багатьох йогуртах в одній баночці може міститися до 24 грам.
Фрукти
З одного боку, фрукти – основне джерело вітамінів, мінералів, антиоксидантів, клітковини та інших важливих елементів, з іншого боку, у фруктах також міститься величезна кількість цукру. Дієтологи радять не зловживати фруктами і особливо обмежувати себе в споживанні яблук, манго, грейпфрутів, апельсинів, полуниці і чорниці.
Застереження стосується і сухофруктів, які через свій розмір здаються менш шкідливими. Насправді, зменшуючись, вони зберігають у собі весь той цукор, що був у них, і не стають корисніше. Майте також на увазі, що склянка свіжих фруктів дорівнює не склянці сушених, а його чверті.
Свіжовичавлені соки
Так, вони корисні для організму. Так, є дієти, повністю засновані на смузі. І взагалі вони сприятливо впливають на травлення, але тим не менш ними краще не зловживати. Проблема в тому ж цукрі, який надходить в наш організм з соками в чистому вигляді. Та ще й без клітковини. Дієтологи радять пити овочеві соки, бо в них, як правило, менша частка цукру, а фрукти краще їсти в їх первозданному вигляді.
Продукти із сої

Соя – один з найбільш спірних продуктів харчування. Хтось говорить про її поживності і користь, інші навідріз відмовляються приймати ці боби всерйоз. Соя буває різною. Екологічно вирощена соя не становить загрози для людини. Але часто при вирощуванні сої в промислових масштабах, виробники модифікують її для більшої врожайності, тому продукти, приготовлені з таких змінених бобів, містять рослинні речовини, що нагадують наш естроген. Останні можуть порушити роботу ендокринної системи, стати причиною безпліддя і збільшити ризик виникнення раку молочної залози.
Горіхи
Горіхи багаті на протеїн, вітаміни, мінерали і корисні жири, вони заряджають організм енергією і можуть стати відмінним перекусом, але тільки якщо знати міру. Маленькі, вони здаються абсолютно некалорійними, між тим одна порція горіхів (приблизно чверть склянки) може містити до 300 ккал. І, звичайно ж, варто уникати горіхів у цукрі, солі, олії та інших добавках.
В ягодах чорниці міститься ресвератол — поліфенол з антиоксидантним ефектом. Але щоб отримати активну дозу ресвератола, доведеться з'їсти більше 10 000 ягід за день. Чорниця також є джерелом антоціанів, які позитивно впливають на роботу серця, але для досягнення ефекту доведеться вживати 150-300 ягід на день, що також перебір.

Related

Здоров'я 1267245373654103413

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item