Лікарі розповіли, як волоський горіх впливає на організм

Лікарі розповіли, як волоський горіх впливає на організм

Фахівці відзначають, що волоський горіх надає найбільш відчутний оздоровчий ефект на організм з усього різноманіття горіхів. Ядра волоських горіхів відрізняються високим вмістом ряду вітамінів, заліза, магнію, кальцію. Магній має заспокійливу властивість, а кальцій і фосфор корисні при захворюваннях кісток.
Горіх допомагає зміцнити судини і очищає кров, що дуже корисно для активної роботи серця і мозку.
Мало хто знає, що волоські горіхи здатні також покращувати роботу травної системи. Їхній білок налагоджує роботу шлунка і кишечника, а також позбавляє від закрепів, перешкоджає розвитку дисбактеріозу, покращує мікрофлору кишечника. Ядра волоського горіха рекомендуються і при гастриті з підвищеною кислотністю.
Лікарі відзначають, що в волоському горісі корисними є не тільки ядра, але і перегородки, листя. У исті присутні флавоноїди, аскорбінова і кавова кислоти, ефірні олії. Листя волоського горіха дають лікувальний ефект при діареї і шкірних захворюваннях, чинять протизапальну, бактерицидну, протиглисну, загальнозміцнюючу дію. Олія горіха корисна при кропивниці, екземі, застуді.
Виявляється, не все корисно, що здається здоровою їжею. Так, фрукти, горіхи, зелень та інші, здавалося б, корисні продукти легко можуть і нашкодити нам.

Related

Здоров'я 2466404382747917030

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item