Іран назвав цілі для ударів у разі війни зі США

Іран назвав цілі для ударів у разі війни зі США
Американська база в Катарі

Під прицілом іранських військових знаходяться дві американські бази й один корабель США на Близькому Сході.

 
Командувач військово-космічними силами Корпусу вартових Ісламської революції бригадний генерал Амір Алі Хаджизаде заявив, що всі американські військові бази і судна, розташовані в радіусі двох тисяч кілометрів від території Ірану, знаходяться в зоні досяжності іранських ракет, пише РБК 15 вересня.
 
"Кожен повинен знати, що всі американські бази і їхні судна, що розміщені на відстані до двох тисяч, знаходяться в зоні досяжності наших ракет", - заявив Хаджизаде, додавши, що Іран постійно готується до "повномасштабної війни".
 
За словами генерала, після того як Іран збив американський безпілотник над Перською затокою, іранські ракети були націлені на бази США аль-Удейд (знаходиться в Катарі), аз-Зафра (розташована на території ОАЕ) й один американський корабель в Оманській затоці.
 
"Ми б ударили по цих цілях у разі реакції [на інцидент] з боку США", - сказав генерал.
 
У травні минулого року США вийшли з ядерної угоди в односторонньому порядку. Незабаром Іран відмовився виконувати свої зобов'язання через введені Вашингтоном санкції.
 
У зв'язку із цим ситуація в Перській затоці загострилася до краю і знаходиться на межі збройного конфлікту. Детально в матеріалі Іран збагатив уран і погрожує знищити Ізраїль.
 
За літо Іран захопив кілька нафтових танкерів і був звинувачений у підриві нафтопроводів. Цими вихідними в Саудівській Аравії сталася нова атака на нафтозавод. У цьому Вашингтон звинуватив Тегеран, але останній заперечує свою причетність.
 
Зараз саудівці переживають нафтову кризу, на тлі якої індекси компаній королівства значно впали.

Related

Події у світі 1434820248866086662

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item