У Бердичеві планувався теракт - ЗМІ

У Бердичеві планувався теракт
Плани ФСБ були зірвані

Розслідування справи було розпочато в кінці липня поточного року слідчими управління СБУ в Житомирській області.

 
Російські спецслужби завербували українського військовослужбовця і доручили йому влаштувати теракт у військовій частині в місті Бердичів Житомирської області. Плани були зірвані, повідомляють Українськi новини з посиланням на матеріали суду в п'ятницю, 6 вересня.
 
Розслідування справи було розпочато в кінці липня поточного року слідчими управління СБУ в Житомирській області.
 
Стверджується, що гранатометник 26-ї окремої артилерійської бригади (військова частина А3091 в Бердичеві) 15 квітня самовільно залишив місце несення військової служби і незаконно перетнув державний кордон України з Росією. Дезертир був затриманий співробітниками ФСБ.
 
"Надалі під загрозою застосування щодо нього насильства, підозрюваний дав згоду на співпрацю з представниками ФСБ РФ і отримав від них завдання здійснити вибух на території в/ч А3091", - сказано в матеріалах суду.
 
В кінці липня дезертир повернувся в Україну, але теракт не вчинив і подав заяву в правоохоронні органи. СБУ почала розслідувати зв'язок підозрюваного із ФСБ.
 
Раніше в СБУ повідомили про затримання агента ФСБ у Маріуполі. Офіцер запасу ЗСУ був завербований на території РФ у 2017 році кадровим співробітником ФСБ Росії.
 
Також повідомлялося, що до дев'яти років позбавлення волі засуджено агента російської військової розвідки, який працював на одному з підприємств державного концерну Укроборонпром.

Related

Події в Україні 3611058040853787978

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item