Українські олігархи підписали меморандум з бізнес-принципами

Українські олігархи підписали меморандум з бізнес-принципами
Українські бізнесмени підписали меморандум з принципами ведення бізнесу

До переліку принципів увійшли прозора приватизація і підтримка конкуренції. Серед підписантів - Бахматюк, Тігіпко, Ставніцер, а також представники Ахметова, Злочевського, Новинського і подружжя Герег.

 
Представники дев'яти українських фінансово-промислових груп підписали меморандум взаємодії влади і бізнесу в країні, який закріплює принципи ведення бізнесу. Про це повідомляє Громадське у вівторок, 17 вересня.
 
У меморандумі перераховані 15 принципів ведення бізнесу, яких повинні дотримуватися підписанти. Це незалежність Національного банку, виконання умов угоди асоціації з ЄС, прозорість і простота податкової системи, судова й антикорупційна реформи, ринок землі, прозора приватизація, боротьба з рейдерством, публічний доступ до інформації про кінцевих власників підприємств і дорогих активів, підтримка конкурентного середовища та позбавлення СБУ функції розслідування економічних злочинів.
 
"Я вважаю, що зараз в Україні є унікальний економічний консенсус. Тому ми маємо унікальний шанс зменшити корупцію, захистити право власності і спростити ведення бізнесу", - сказав економіст Андреас Аслунд, який підготував меморандум.
 
Документ підписали Олег Бахматюк, власник компанії Укрлендфармінг, Сергій Тігіпко, власник групи ТАС, Андрій Ставніцер (група ТІС), Джок Мендоза-Вілсон, директор з міжнародних зв'язків корпорації СКМ Ріната Ахметова, а також представники компаній Бурізма Миколи Злочевського, Smart Holding Вадима Новинського, Епіцентр Галини й Олександра Герег.
 
Серед підписантів форуму немає співвласника телеканалу 1+1 Ігоря Коломойського і його бізнес-партнерів.
 
"Було два бізнесмени, яких ми не запрошували підписати ці принципи, але їхні прізвища я називати не буду", - сказав Аслунд.
 
Нагадаємо, що раніше президент Володимир Зеленський пригрозив великому бізнесу.
 
Також повідомлялося, що в Кабміні заявили про перші перемоги над рейдерством.
 

Related

Економіка 7428326707257186272

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item