Зеленський з трибуни ООН показав кулю

Зеленський з трибуни ООН показав кулю
Зеленський виступає на Генасамблеї ООН

Український президент виступив на засіданні 74-ої сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Президент Володимир Зеленський в середу, 25 вересня, виступив на засіданні Генасамблеї ООН, яка проходить у Нью-Йорку.
Розпочав свій виступ президент з історії про загиблого воїна АТО, оперного співака Василя Сліпака.

"Я розповім вам одну історію. Історію людини, для якої бути почутим стало сенсом життя. Адже цей чоловік мав божественний голос, його називали одним з найкращих баритонів і контратенорів світу. Його голос звучав у Карнеґі-холі в Нью-Йорку, соборі Нотр-дам, лондонському Ковент-Ґардені і Гранд-Опера в Парижі. Кожен з вас міг би особисто почути його неймовірний спів. Але є річ, яка не дозволить вам цього зробити. Вона є ось такою", - сказав Зеленський і показав кулю.

"12,7 міліметра не просто зупинили його кар'єру. Вони зупинили його життя. Ось це коштує 10 доларів. І, на жаль, сьогодні на нашій планеті це - вартість людського життя. Таких історій тисячі. Таких куль - мільйон. Ласкаво просимо у XXI століття - століття можливостей", - сказав президент.

Також він розповів, що в результаті війни на Донбасі загинуло понад 13 тисяч осіб.
"П'ять років триває війна. П'ять років, як Росія анексувала Крим. Більше 13 тисяч загиблих, 30 тисяч поранених, 1,5 млн переселенців. Щороку ці цифри звучать тут, щороку ці цифри зростають", - заявив він.

При цьому він назвав своїм завданням завершення війни на Донбасі.


Зеленський зазначив, що на сьогоднішній день у світі ніхто не може почуватись у безпеці, коли в Україні йде війна.

"Ніхто з вас не зможе відчувати себе в безпеці, коли йде війна в Україні, коли йде війна в Європі. Не можна мислити про глобальне і закривати очі на деталі, тому що саме так закладався фундамент для двох світових воєн", - заявив президент.

Зеленський зазначив, що людина по розуму досі вирішує проблеми, вбиваючи собі подібних.

"Будь-яка війна сьогодні - в Україні, Сирії, Лівії, Ємені чи іншому куточку планети, незалежно від кількості її жертв, - це найбільша загроза всій цивілізації. Тому що у 2019 році людина розумна, Homo sapiens, до сих пір вирішує конфлікти, вбиваючи собі подібних. Саме єдине залишається незмінним: протиріччя між державами досі вирішуються не словами, а ракетами", - сказав Зеленський.

Також він навів цитату з книги Еріха Марії Ремарка На Західному фронті без змін.
"Пані і панове! У цей день, 25 вересня, помер Еріх Марія Ремарк. А 90 років тому світ побачив його роман На Західному фронті без змін. Нагадаю слова з передмови до нього: "Це спроба розповісти про покоління, скалічене війною. Про тих, хто став її жертвою, навіть врятувавшись від снарядів". А ще 90 років тому світ побачив другий роман. Це Прощавай, зброє! Ернеста Хемінгуея. Ось цитата звідти: "Війну неможливо виграти перемогами. Той, хто виграє війну, ніколи не припиняє воювати..." Світ повинен пам'ятати: кожне наступне скалічене покоління - це шлях до нової війни. Яку неможливо виграти перемогами!" - сказав президент України.

"Дехто зараз говорить: Третьої світової війни не буде - буде остання. Сподіваюся, що ця фраза - це усвідомлення загрози для планети, а не анонс", - зазначив Зеленський.
Зазначимо, сьогодні очікується зустріч Зеленського з президентом США Дональдом Трампом.

Related

Політика 1323375896183740214

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item