США передали Україні обладнання для віщання на Донбасі

США передали Україні обладнання для віщання на Донбасі
США підтримують свободу медіа в Україні і надали обладнання для віщання на Донбасі

Це обладнання забезпечить доступ до різних суспільних і комерційних станцій, як це відбувається в інших містах України.

 
Заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент, котрий прибув до Києва, запевняє в підтримці Сполученими Штатами українського віщання і свободи ЗМІ, в тому числі на окупованих територіях.
 
"США давно підтримують свободу медіа в Україні і доступ до різних об'єктивних новин та інформації. Ми підтримали недавні зусилля наших українських партнерів і надали високоякісне обладнання для віщання, яке забезпечить якісний український контент для понад 4 млн жителів України на півдні та сході, включаючи 2 млн людей, які поки не мають доступу до українського віщання", - сказав Кент, повідомляє сайт посольства США в Україні.
 
За його словами, це обладнання забезпечить доступ до різних суспільних і комерційних станцій, як це відбувається в інших містах України. "Ця інвестиція, яку ми сьогодні робимо разом, допоможе забезпечити більш сильну й об'єднану Україну в майбутньому", - упевнений Кент.
 
Він нагадав, що минулого року Україна оновила свою стратегію інформаційної реінтеграції для Донбасу і Криму, щоб поширити українське віщання в регіонах, де це найбільш необхідно.
 
Заступник помічника держсекретаря США також зазначив, що з 2014 року Сполучені Штати надали Україні допомогу в розмірі понад $3 млрд. Ці кошти були спрямовані, зокрема, на сектори безпеки, економіки та енергетики, державного управління й інформації.
 
"Сполучені Штати і надалі залишатимуться солідарними з Україною, підтримуватимуть зусилля у протистоянні російському згубному впливу і в будівництві більш демократичної, квітучої і безпечної України", - підсумував Кент.
 
Нагадаємо, раніше в посольстві США повідомили про відновлення військової допомоги для України. Питання виділення коштів Україні було головним предметом суперечок між президентом Дональдом Трампом і членами Конгресу.
 

Related

Події в Україні 6048963964286512214

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item