Чекали кінця світу. Сім'я 9 років жила під замком

Чекали кінця світу. Сім'я 9 років жила під замком
Ферма, на якій тримали сім'ю в ув'язненні

У Нідерландах у провінції Дренте протягом дев'яти років в ізольованому приміщенні на фермі жила сім'я із семи осіб.

 
Дев'ять років, не виходячи з одного приміщення. Так жила в Нідерландах сім'я із семи осіб - 67-річний чоловік і шестеро його дорослих дітей.
 
За твердженням ЗМІ, батько родини був членом християнської секти мунітів.
 
Ми зібрали подробиці заплутаної історії.
 
Життя в ув'язненні
 
Сім'ю тримали в замкненому приміщенні, але не в підвалі, як про це спочатку повідомляли ЗМІ. У поліції повідомили, що жодна людина із семи осіб, які жили на фермі, не була зареєстрована в муніципальному реєстрі населення. Мешканці будинку повідомили, що вони члени однієї сім'ї - і живуть на фермі з 2010 року. При цьому в поліції не знають, чи дійсно вони є родичами.
 
Першим поліція затримала орендаря землі, на якій знаходиться ферма - Йозефа Б. Він народився в Австрії, працював різноробочим. За словами сусідів, Йозеф Б. щодня приходив на ферму, вони думали, що австрієць живе там один (сусіди бачили, як він привозить туди їжу і туалетний папір). Про це ж повідомила і власниця ферми, яка зазначила, що Йозеф Б. завжди вчасно вносив орендну плату. За її словами, вона не помічала, що на фермі живуть інші люди.
 
Господар нікого не підпускав до будинку, спостерігаючи за округою в бінокль. Кілька разів сусіди бачили біля в'їзду на ферму машини поліції. Глава села повідомив, у свою чергу, не знає, чи викликали туди поліцейських.
 
 
Як вибралися
 
Про сім'ю, що живе в ув'язненні, стало відомо після того, як один з мешканців будинку, старший, 25-річний син, кілька разів прийшов у бар у Рьойнервольді. На перший раз йому довелося піти ні з чим, оскільки заклад закрився, але 13 жовтня він повернувся, замовив п'ять кухлів пива і попросив про допомогу, розповів співробітник бару.
 
За його словами, відвідувач з довгим волоссям і бородою був у старому одязі, він виглядав наляканим. Чоловік повідомив бармену, що у нього є брати і сестри, що він дев'ять років не був на вулиці і що він не хоче продовжувати жити так, як зараз. Потім на місце приїхала поліція, яка забрала відвідувача.
 
Старшого з дітей, що жили на фермі, можливо, звуть Ян Зон ван Дорстен. Це ім'я він використовував у соціальних мережах. Дев'ять років тому він зареєструвався у Facebook, після чого припинив з'являтися в Мережі. У червні 2019 року ван Дорстен почав публікувати у Facebook посилання на заходи, які проводять еко-активісти. Крім того, він завів собі інстаграм і твітер. Перші повідомлення у твітері з'явилися в травні. В інстаграмі ван Дорстен в основному розміщував свої фотографії. За інформацією журналістів, він міг публікувати пости, перебуваючи на фермі.
 
Один із жителів Рьойнервольда Джеффрі Шепер розповів, що 25-річний чоловік - старший з дітей, що жили на фермі, - кілька разів спілкувався з ним у місцевому барі. У перший раз Шепер помітив його біля бару на початку жовтня, коли на вулиці йшов дощ. Відвідувачі запросили молоду людину в старому одязі зайти всередину і запропонували йому пиво. Той повідомив, що не може повернутися додому через складну сімейну ситуацію. З'явившись у барі 13 жовтня, він сказав, що йому потрібна робота і новий одяг (саме тоді він і розповів про ув'язнення його сім'ї).
 
На сторінці ван Дорста в LinkedIn журналісти знайшли запис, де повідомлялося, що його мати померла у 2004 році. Він не ходив у школу і здобував домашню освіту. У соцмережах ван Дорстен називав себе любителем природи і, зокрема, закликав "відновити Землю". Також він говорив про свою роботу, згадував, що має досвід у маркетингу і веб-розробках. З червня 2019 року він працював над сайтом компанії Creconat, яка належить Йозефу Б., однак сайт так і не запустили. Також ван Дорстен керував сторінкою ще однієї компанії Йозефа Б. У фейсбуці. Крім того, він писав, що відкрив інтернет-магазин з продажу деревини.
 
Батька теж заарештували
 
Поліція Нідерландів заарештувала 67-річного батька сім'ї Герріта-Яна ван Д., його підозрюють у незаконному позбавленні волі, відмиванні грошей і жорстокому поводження. У поліції вважають, що люди, які проживали на фермі, перебували на ній не по своїй волі. Під час огляду будинку поліцейські виявили велику суму грошей.
 
За твердженням ЗМІ, батько родини Герріт-Ян ван Д., як і Йозеф Б., був членом християнської секти мунітів. У нідерландському відділенні секти повідомили, що Герріт-Ян ван Д. був з неї виключений.
 
 
Що за секта
 
Церква об'єднання, або Асоціація Святого духа за об'єднання світового християнства, була заснована в Кореї в 1946 році Мун Йон Мьоном, проповідником і вихідцем із селянської родини, який пізніше змінив своє ім'я на Мун Сон Мьон. У 1950-х роках у секти були громади в тридцяти корейських містах, почали з'являтися перші послідовники в Японії і США. А в 1959 році був заснований штаб Церкви об'єднання в США.
 
Мун Сон Мьон проголосив себе месією, заявивши, що в 15 років йому було одкровення: Ісус Христос явився йому і наказав виконати місію, яку він сам, Ісус, не зміг завершити. За версією Муна, син божий не зміг виконати своє призначення, так як був розп'ятий до того, як міг одружитися. Сам корейський месія був одружений два рази і проголошував створення "безгрішної сім'ї" головним, що люди повинні робити для порятунку людства.
 
Найбільше Церква об'єднання прославилася масовими весіллями: у церемоніях, під час яких Мун благословляв пошлюблюваних осіб, брали участь тисячі і сотні тисяч пар. Наприклад, у 1982 році 2000 пар взяли участь у масових одруженнях у Нью-Йорку, у 1988 році - 6516 пар в Сеулі, у 1997 році - 30 000 пар у Вашингтоні. Деякі з них вже були одружені до цього, але багато хто бачили одне одного вперше, а після церемонії розставалися на три роки. Тільки після трьох років роботи на Церкву об'єднання в різних містах пари могли возз'єднатися.
 
Адепти культу Муна повинні були їздити по країні, виготовляти і продавати сувеніри та іншим чином заробляти гроші для церкви. Відомо про випадки, коли новонавернені муніти, ледь закінчивши університет, відписували секті все своє майно і відправлялися в місіонерські тури.

Related

Події у світі 2139322967700788779

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item