Україна пропонує ЄС нову стратегію відносин

Україна пропонує ЄС нову стратегію відносин
Київ хоче новий формат відносин з ЄС

Київ пропонує Євросоюзу розробити новий формат відносин з державами, які підписали угоди про асоціацію з ЄС.

 
Віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба закликав ЄС прийняти рішення про окремий формат відносин з асоційованими державами в рамках Східного партнерства (СП). Про це він заявив на зустрічі в рамках структурованих консультацій по Східному партнерству, організованих Євросоюзом у Києві, повідомляє у вівторок, 22 жовтня, Українська правда.
 
Дмитро Кулеба зазначив, що Східне партнерство, на думку України, має потребу в реформі, а також нагадав, що фінальна мета зближення України і ЄС не досягнута.
 
"Треба визначити, яка амбіція партнерства. Україна не сприйме СП просто як структурування наших відносин з ЄС. Для нас це - інструмент (для подальшого зближення)", - вважає він.
 
На думку віце-прем'єра, у рамках СП повинен бути виділений окремий формат відносин з Україною, Молдовою і Грузією - державами, які підписали угоди про асоціацію з ЄС і мають амбіції подальшого зближення з Євросоюзом.
 
"Ми хочемо диференціювати ці групи в СП. Це не для того, щоб "розбити" партнерство. Це означає - сприймати реальність такою, як вона є. Ми будемо вдячні ЄС за визнання того, що ці три держави відрізняються, зберігаючи при цьому відносини з трьома іншими (Вірменією, Азербайджаном, Білоруссю)", - заявив він.
 
Кулеба підкреслив, що необхідно розробити нову стратегію ЄС для асоційованих партнерів, яка доповнить СП і зробить його більш сфокусованим на інтеграційних цілях для трьох країн.
 
Раніше Кулеба заявляв, що ЄС сам запропонує Україні членство, правда, не уточнив, коли це станеться.
 
Також Дмитро Кулеба, будучи представником України в Раді Європи, пропонував будувати відносини з Радою Європи за принципом взаємності: "ви не врахували наші інтереси - ми не враховуємо ваші".

Related

Політика 2719575308627566654

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item