Польща не може збільшити поставки газу в Україну

Польща не може збільшити поставки газу в Україну
У Польщі спростували заяву про збільшення поставок газу в Україну

Газова інфраструктура на польсько-українському кордоні не дозволяє транспортувати з Польщі в Україну більш як 2 млрд кубометрів газу.

Польська компанія Gaz-System S.A. спростовує інформацію про збільшення обсягу імпорту газу в Україну, оголошене Нафтогазом.
Раніше глава Нафтогазу Андрій Коболєв повідомив, що компанія завершила будівництво трубопроводу-перемички на компресорній станції Комарно, що дозволить збільшити імпорт газу з Польщі до 6,6 млрд куб. м/рік.
"Gaz-System повідомляє, що нинішня газова інфраструктура на польсько-українському кордоні не дозволяє транспортувати з Польщі в Україну такий обсяг газу", - йдеться в ньому.
Зазначається, що поточне газове з'єднання дозволяє транспортувати до 2 млрд куб. м/рік і збільшення обсягу транзиту газу до 6,6 млрд куб. м газу вимагає додаткових інвестицій в систему передачі, керовану Gaz-System.
"Інвестиційне рішення в цьому відношенні буде прийнято після відповідного економічного аналізу, підкріпленого договірними зобов'язаннями між сторонами", - підсумували в повідомленні.
В Укртрансгазі заявили, що проектна потужність модернізованої ділянки в Комарно складе 15 млн куб. м на добу в аверсному режимі і 18 млн куб. м на добу в реверсному режимі з Польщі.

Related

Економіка 4974986309298281993

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item