Порошенко запропонував країнам-членам нато запросити україну на саміт альянсу в грудні

Порошенко запропонував країнам-членам нато запросити україну на саміт альянсу в грудні

Вперше існує ризик проведення Лондонського саміту без України – акцентував п'ятий президент.

Україна має продовжувати реформи та отримати План дій щодо членства в НАТО. Однак чинна влада не робить кроків у цьому напрямку. Таку думку висловив п'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко, передає пресслужба "ЄС".
Політик розповів про роботу в рамках засідання Парламентської асамблеї НАТО в Лондоні.
"Я хочу подякувати всій українській делегації, яка брала участь у Парламентській асамблеї НАТО. Те,  що спільними зусиллями делегація змогла зняти з розгляду – це було вперше за всю історію існування ПА НАТО, коли питання висунуте однією з країн-членів, яке передбачало дуже м'яке ставлення щодо продовження санкцій проти РФ, зусиллям усієї нашої делегації це питання було знято з розгляду", – розповів Порошенко.
З його слів, питання проведення навесні 2020 року сесії ПА НАТО в Україні – також потребувало великої координації та рішучих спільних дій делегації.
"Але найголовніше, щоб Україну нарешті запросили до саміту НАТО, який має відбутися в Лондоні. Під час мого президентства не було жодного випадку, коли саміт НАТО проходив без України, без проведення комісії Україна-НАТО. Бо для нас це питання життя і смерті. Для нас це питання безпеки, це питання виживання і захисту національних інтересів", – акцентував п'ятий президент.
Він зауважив, що вперше існує ризик проведення Лондонського саміту без України, без  запрошення українського президента.
"Звичайно, що ми на це маємо рішуче реагувати. Мною була запропонована позиція, коли парламенти країн-членів звернуться до президентів, голів держав та урядів із проханням обов'язково запросити Україну. Обов'язково надати нам План дій щодо членства в НАТО", – повідомив політик.
І додав: "Коли йдеться про розмови – говорять все гарно. Коли йдеться про дії, рішучі дії, які б забезпечували нам членство в НАТО, надали нам ПДЧ, там чомусь влада робить крок назад. Я, наша команда, "Європейська солідарність" робитимемо все можливе, щоб не дати зупинити ані європейську, ані євроатлантичну інтеграцію України".
Він також розповів, що в сьогоднішніх рішеннях ПА НАТО чітко записано, і в виступі Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга було окремо наголошено, що "двері НАТО відкриті, рішення Бухарестського саміту чинні".
"Україна має робити свою частину роботи, проводити реформи, не зупинятися на них. Він (Столтенберг) окремо підкреслив у своєму виступі ті величезні досягнення, які були зроблені нашою командою за попередні 5 років. І закликав – продовжуйте реформи, боріться за членство в НАТО. Двері НАТО відкриті для України", – резюмував Порошенко.

Related

Події у світі 282579133366880975

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item