США ввели санкції проти Туреччини

США ввели санкції проти Туреччини
Президент США Дональд Трамп

Санкції введено щодо турецьких міністерства енергетики, міністерства оборони та трьох високопоставлених чиновників.


Президент США Дональд Трамп підписав указ про введення  санкційних заходів щодо Туреччини через проведення військової операції в Сирії, повідомляє прес-служба Білого дому.
 
Зазначається, що введення санкцій направлено на те, щоб чинити тиск на країну і змусити її припинити військові дії в Сирійській Арабській Республіці (САР).
 
Тепер Мінфін США і Держдеп зможуть вводити обмеження щодо приватних осіб, пов'язаних з турецьким урядом людей, а також ряду організацій, які нібито "створюють небезпеку для цивільних осіб або ведуть до подальшого підриву миру, безпеки і стабільності на північному сході Сирії".
 
"Три високопоставлених чиновники Туреччини, міністерства енергетики і оборони були внесені в список санкцій відповідно  цих повноважень одночасно з підписанням указу",  - йдеться в заяві.
 
Нагадаємо, 9 жовтня Туреччина розпочала нову операцію в Сирії під назвою Джерело світу. Її метою є створення на півночі республіки буферної зони, куди зможуть повернутися біженці. Цю територію Анкара має намір очистити від бійців курдських воєнізованих формувань.
 
Через триваючий турецький наступ в регіоні Пентагон повідомив про евакуацію майже 1000 американських військових з північної частини Сирії.

Related

Події у світі 8151170754389402488

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item