В ЄС назвали Богдана небезпечним і попередили про диктатуру Зеленського

В ЄС назвали Богдана небезпечним і попередили про диктатуру Зеленського
Керівник Офісу президента України Андрій Богдан небезпечний.
Про це заявила депутат Європарламенту, віце-президент комітету Асоціації "Україна – ЄС" Віола фон Крамон-Таубадель в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна"
"Особливу проблему я бачу в пані Богдані, тому що він дуже небезпечний. Я думала, що Зеленський - нова фігура, але ні. Сам по собі - так, але не люди, які за ним стоять. Може бути, деякі з його компанії, "95 Кварталу", професіонали. Але доти, поки Богдан найважливіша фігура в його Офісі, іншим буде дуже важко", - заявила євродепутат.
"Донори і західні партнери усвідомили, що Богдан небезпечний, у нього свій порядок денний, ви не знаєте, на кого він працює, не знаєте, які його наміри та якого роду законопроекти він подаватиме.
Перед цими ризиками абсолютно очевидно, наскільки Україні потрібен український парламент, який працює ефективно й усвідомлено на основі реальних демократичних процедур. Ось чого не вистачає в парламенті, що працює в турбо-режимі", – сказала фон Крамон-Таубадель.
"Ми виділяємо достатню кількість грошей цій чудовій країні, багато грошей іде на реформи. І якщо пан Зеленський не хоче продовжувати з цими реформами, а натомість їм перешкоджати чи навіть розвернути їх назад, ми повинні на це реагувати", – заявила євродепутат.
"У країні має бути сильний парламент. Те, що ми бачимо, – то це, свого роду, "сліпе" голосування. Забагато на кону, надто багато можна втратити.
І якщо люди не будуть задоволені, я маю на увазі тих, хто повертається з війни, тих, у кого є зброя, – наступний Майдан не буде мирним. Це може бути жахливо.
Потрібен контроль. Потрібен механізм стримування і противаги. Саме про це – демократія. Це не лише про владу. В іншому випадку він (президент) може розігнати парламент, судову систему, засоби масової інформації та вирішуватиме, як маленький диктатор. Це не те, чого ви хочете в демократії.
Ви хочете, щоб був сильний парламент, сильна і незалежна судова система і так далі. Те, що він намагається розвивати, концентруючи владу, – це небезпечно", – сказала представник ЄС.
Олігарх Ігор Коломойський заявив, що має вплив на голову фракції "Слуга народу" Давида Арахамію.
"Це мій товариш взагалі! Це найближчий наш товариш", - сказав Коломойський, коментуючи стосунки з головою фракції СН.

Related

Політика 1458283343135569944

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item