Пєсков: У Парижі можуть обговорити поставки газу

Пєсков: У Парижі можуть обговорити поставки газу
Перша зустріч Зеленського з Путіним відбудеться через 10 днів

Президенти України і Росії обговорять газові питання на зустрічі 9 грудня, якщо доти ситуація не буде вирішена.

Президенти Росії і України Володимир Путін і Володимир Зеленський на зустрічі в Парижі 9 грудня можуть обговорити газові питання. Про це в п'ятницю, 29 листопада, заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, повідомляє ТАСС.
"Триває двосторонній процес, як про це домовилися президенти під час недавнього телефонного спілкування. У цілому є розуміння, що спочатку на робочому рівні мають відбутися ґрунтовні переговори. Якщо будуть залишатися проблемні питання, з яких не вдалося домовитися, то президенти зможуть використати зустріч у Парижі, де вони так чи інакше матимуть можливість удвох поспілкуватися, щоб торкнутися там і газової тематики", - сказав він.
Пєсков нагадав, що зараз у цій темі "здійснюються інтенсивні контакти, і поки вони йдуть, було б передчасно давати якісь оцінки". При цьому, за його словами, контакти йдуть і за посередництва Єврокомісії, і в двосторонньому форматі. Пєсков ще раз наголосив, що час для проведення переговорів "скорочується - цейтнот".
Пєсков відмовився відповідати на питання про можливу ціну російського газу для України в рамках переговорів.
Напередодні в Нафтогазі заявили, що в пропозиціях Газпрому про продовження контракту на транзит газу сказано про перекриття вентиля з 1 січня.
Раніше в НАК повідомили, що крайній термін для укладення довгострокового контракту на транзит газу з Росією - 13 грудня.

Related

Політика 4736397794117546476

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item