Хворі на рак вже стоять в черзі на випробування нової терапії.
Нові ліки можливо зможуть вилікувати всі види раку, ця терапія вже вбила кожен відомий тип пухлини у мишей
Австралійська компанія Imugene стверджує, що стала на крок ближче не просто до ліків проти раку — а до універсальних ліків проти раку, здатних вбити кожен тип хвороби.
З вірусного захворювання коров'яча віспа колись перетворилася в основу першої вакцини від віспи, а тепер її використовують для створення CF33, можливо, здатного вилікувати будь-який рак. Випробовування на тваринах вже дали результат і тепер Imugene шукає для експериментів людей: зокрема, пацієнтів з потрійним негативним раком грудей, меланому, раком легень, кишківнику, шлунка.
«Є докази того, що віруси могли впоратися з раком на початку 1900-х, коли люди робили щеплення від віспи... і починалася ремісія. — розповідає професор Юман Фонг — Проблема полягала в тому, що якщо вірус міг вбити рак, то і самого пацієнта теж».
Фонг впевнений, що ліки будуть безпечні для людей, але у CF33 попереду ще довгий шлях перед тим, як його зможуть використовувати в лікарнях.
«Коли ми почнемо випробовування на людях, то спочатку з'ясуємо, чи зможе імунна система вибудувати захист проти вірусу, — пояснює професор Санча Аранда з Cancer Council — і впоратися з ним до того, як він добереться до раку. До того ж, чи будуть побічні ефекти».