Названий термін добровільного об'єднання громад

Названий термін добровільного об'єднання громад
Термін добровільного об'єднання громад продовжать до лютого 2020 року

Термін добровільного об'єднання населених пунктів в Україні в громади буде продовжений, орієнтовно, до лютого 2020 року.


Термін добровільного об'єднання населених пунктів в Україні в об'єднані територіальні громади триватиме, орієнтовно, до лютого 2020 року. Про це заявила міністр розвитку громад і територій Альона Бабак, передає Радіо Свобода.
 
"Ми хочемо максимально продовжити термін добровільного об'єднання. Я думаю, до лютого. А далі ми вже будемо бачити: чи є необхідність в силу закону вже встановлювати, відповідно до перспективних планів, фактично конфігурації громад, які ще не об'єдналися. Тобто ми заохочуємо зараз максимально продовжити процес добровільного об'єднання, а далі, щоб не чекати ще 100 років, поки люди будуть жити в бідності і без амбулаторій, шкіл і так далі, а допомогти їм об'єднатися вже через законодавчий механізм", - зазначила міністр.
 
За даними міністра, на сьогодні понад 6000 громад в Україні ще не об'єдналися. "Але ми розуміємо, що оптимально може бути майже 1400 громад", - додала Бабак.
 
 
 
Раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук озвучив плани щодо децентралізації.

Related

Суспільство 1664583278703785278

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item