Сенцову вручили документи про почесне громадянство Парижа

Сенцову вручили документи про почесне громадянство Парижа
Колишній політв'язень Кремля, український режисер Олег Сенцов одержав документи про почесне громадянство Парижа.
Джерело: Європарламент у Twitter, "Новая газета"
Oleg Sentsov à Paris: un an après la venue de son avocat et de sa cousine, il reçoit la citoyenneté d’honneur de la Ville. “Tous les prisonniers ukrainiens n’ont pas été libérés, je continuerai à me battre pour leur libération et j’espère que vous me soutiendrez dans ce combat”.
Переглянути зображення у ТвіттеріПереглянути зображення у Твіттері
Переглянути інші твіти Parlement européen
Дослівно: "Олег Сенцов у Парижі: через рік після приїзду свого адвоката та його двоюрідного брата він отримує почесне громадянство міста".
"Всі українські в'язні не звільнені. Я продовжуватиму боротьбу за їхнє звільнення, і я сподіваюся, що ви підтримаєте мене в цій боротьбі", - сказав він.
Деталі: Як пише російська "Новая газета", перед церемонією пройшла коротка зустріч мера Парижа Анн Ідальго з Сенцовим "за зачиненими дверима".
Сама церемонія була дуже простою: режисерові вручили сертифікат про "почесне громадянство" - аркуш формату A4 в рамці. Виступ Сенцова не був передбачений у програмі. Кілька слів сказала сама мер.
Що було раніше: 24 вересня 2018 року міська рада Парижа проголосувала за присвоєння українському режисерові Олегу Сенцову звання почесного громадянина французької столиці.
Передісторія:

  • 10 травня 2014 року російські окупанти Криму затримали режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка й звинуватили їх у підготовці терактів. Кримчани заперечували звинувачення.
  • 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий суд Ростова засудив Сенцова до 20 років позбавлення волі, а Кольченка до 10 років в’язниці.
  • У травні 2018 року в колонії міста Лабитнангі Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політичних в'язнів Кремля. Він відмовлявся від прийому їжі 145 днів і припинив голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.
  • 7 вересня 2019 року відбувся обмін утримуваними Україною і Росією громадянами у форматі "35 на 35". Зокрема, Москва видала Києву і політв’язнів Сенцова та Кольченка.

Related

Події у світі 1647007469226713183

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item