У Зеленського готують конституційну реформу

У Зеленського готують конституційну реформу
Помічник президента Андрій Єрмак

За підсумками зустрічі в Парижі президент готовий інціювати зміни в Конституції, а також продовження закону про статус Донбасу.

Команда президента Володимира Зеленського готова провести конституційну реформу за підсумками саміту в нормандському форматі. Про це в четвер, 5 грудня, заявив помічник президента Андрій Єрмак на зустрічі в Лондоні, організованій Chatham House, повідомляє Європравда.
"Україна готова виконати положення мінських домовленостей, що передбачає проведення конституційної реформи в частині децентралізації", - заявив він. "Про жодну федералізацію не йдеться", - додав помічник президента.
Єрмак пояснив, що зміни Конституції, про які йдеться, будуть стосуватися передачі частини повноважень на місця, але будуть також визначені положення, що стосуються ОРДЛО.
"Окремі райони Донецької і Луганської області можуть отримати додаткові повноваження. Але це ніколи не буде означати, що це буде федералізація чи якась автономія", - додав він.
Єрмак також висловив упевненість, що це не буде нести загрозу цілісності України.
Також він розповів про план Зеленського про продовження особливого статусу ОРДЛО. "За підсумками цього саміту ми готові внести на розгляд парламенту законопроект про продовження дії цього закону. А на початку наступного року ми готові запропонувати зміни цього закону", - повідомив він.
"Серед змін - в першу чергу імплементація формули Штайнмаєра", - наголосив він.
Єрмак додав, що йдеться виключно про сценарій, який реалізується в разі успішних домовленостей.
Раніше в РНБО запевнили, що серед п'яти сценаріїв реінтеграції Донбасу, які затвердили на нараді у президента перед нормандською зустріччю, капітуляції немає.

Related

Політика 904304746464156467

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item