Чому Зеленський не закривав гральні автомати раніше

Чому Зеленський не закривав гральні автомати раніше

Влада завжди мала важелі зупинити нелегальний гральний бізнес.
Про це сказав колишній народний депутат Ігор Луценко.
"Значна частина гравців цього бізнесу та їхні друзі у парламенті були впевнені - нинішній статус-кво ніхто радикально не руйнуватиме. Мовляв, питання легалізації відкладатиметься на потім.
Але виявилося, що ця тема персонально торкнула Зеленського. Складену роками систему почали руйнувати. Взялися саме зараз з політичних міркувань. Велике питання, що далі буде з Національною поліцією і Аваковим, який її контролює. Він піде вгору чи вниз?
По-друге треба мати стабільні доходи до державного бюджету на наступний рік. Всі розуміють: з тих космолотів нічого не перепадає. Вирішили дійти компромісу — давайте ви трішечки посунетеся з вулиць і будете більше платити. Але за великим рахунком лишиться так, як є. Бізнес працюватиме, але з певними нюансами. Навіть на таке не погодились. Тому влада пішла у наступ. Раніше ніхто не міг собі уявити, що можна взяти і закрити тисячу залів.
Стала очевидною роль державних чиновників у контролюванні цього бізнесу
Стала очевидною роль державних чиновників у контролюванні цього бізнесу. Виявляється, так можна було зробити в будь-який момент у попередні 5-10 років. Це зараз б'є по легітимності влади, як такої. Навіть, якщо особисто ініціював Зеленський, виникає питання: чого це не робив три місяці тому?
Насправді легалізація вигідна власникам грального бізнесу. Бо потім треба буде менше платити відкатів поліції, чи хто їх там кришує. При тому, не факт, що вийдуть з тіні. Наприклад, таксистський бізнес у столиці теж легальний, але з нього майже нічого не платять по податках до бюджету.

Проблему з гральними автоматами вирішили, але тимчасово. Як виявилося, є важелі просто взяти і все зупинити. Пустивши сигнал по адміністративних нервах. Йде торг, який завершиться якимось рішенням посередині", - говорить Ігор Луценко.
Поліцейські зупинили роботу більше 5300 гральних закладів по всій Україні. У закритті гральних закладів задіяли 715 мобільних груп, написав прем'єр-міністр Олексій Гончарук у Telegram.
Напередодні Верховна Рада не підтримала у першому читанні законопроект про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор.
"Відсьогодні негайно закриваємо всі гральні зали. Думай...те", - написав у Facebook президент Володимир Зеленський 20 грудня.

Related

Політика 290521581781154887

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item