У Раду подали закон про "перекроювання" країни

У Раду подали закон про "перекроювання" країни
Верховна Рада України

Проект закону, який визначає адміністративно-територіальний устрій України, зареєстрували в Раді.

 
Кабінет міністрів України вніс до парламенту законопроект №2804 Про основи адміністративно-територіального устрою України. Це випливає з інформації на сайті Верховної Ради.
 
Наразі текст документа відсутній на сайті парламенту. Сам законопроект був зареєстрований у Раді 24 січня.
 
Нагадаємо, 27 грудня Кабінет міністрів схвалив законопроект, який визначає основні принципи адміністративно-територіального устрою України, порядку утворення, ліквідації, встановлення і зміни меж адміністративно-територіальних одиниць та населених пунктів.
 
Зокрема, в проект закону Про основи адміністративно-територіального устрою України вводяться поняття адміністративно-територіального устрою України, адміністративно-територіальної одиниці, населеного пункту та інші.
 
Також у документі пропонується встановити принципи, на яких будується адміністративно-територіальний устрій, органи, до повноважень яких належить розгляд і вирішення питань адміністративно-територіального устрою, порядок утворення і ліквідації адміністративно-територіальних одиниць, встановлення і зміна їх меж, віднесення населених пунктів до категорії сіл, селищ, міст, найменування і перейменування населених пунктів, адміністративно-територіальних одиниць.
 
Раніше повідомлялося, що в Україні пропонують ввести нову модель адміністративно-територіального устрою, в якій замість 468 районів буде сформовано 102. Передбачалося, що це дасть можливість не тільки побудувати якісну модель управління, а й ефективно використовувати кошти на місцях, які зараз прямують на наявні майже півтисячі райдержадміністрацій.
 
Нагадаємо, минулого тижня Зеленський відкликав законопроект про децентралізацію і відправив його на доопрацювання.

Related

Політика 4643473836972052795

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item