Порошенка чекають на допит через "держзраду" у Мінських угодах

Порошенка чекають на допит через "держзраду" у Мінських угодах
Державне бюро розслідувань оприлюднило повістку на допит п'ятому президенту України Петру Порошенку у якості свідка у кримінальному провадженні щодо його можливої держзради в ході підготовки "Мінських угод" від 2015 року.
Джерело: повідомлення ДБР від 18 січня
Деталі: На Порошенка чекають о 10:30 21 січня - для допиту у кримінальному провадженні № 62019000000001732 від 12 листопада 2019 р. (слідчі Козлов М.Б., Лазорчик І.В.) та об 11:00 24 січня - для допиту у кримінальному провадженні № 62019000000001905 від 10 грудня 2019 р. (слідчі Єгоров Д.О., Амєлін О.В.).  
 
 
 
Дослівно: "У випадку неявки без поважних причин до слідчого до свідка може бути застосовано привід", заявили у ДБР. 
Нагадаємо, 
  • Після приходу до влади Володимира Зеленського проти колишнього президента Петра Порошенка відкрито низку проваджень, до яких причетний юрист Андрій Портнов – керівник Головного управління з питань судоустрою Адміністрації президента Віктора Януковича та заступник глави АП часів Януковича, також знайомий із нинішнім головою Офісу президента Андрієм Богданом.
  • Станом на жовтень ДБР вела щонайменше 13 кримінальних проваджень, в яких фігурує Порошенко.
  • У команді Порошенка вважають, що колишній директор Державного бюро розслідувань Роман Труба став інструментом у руках Портнова. Порошенка, зокрема, підозрюють у тому, що він втручався в роботу Вищої ради правосуддя.
  • Також ДБР відкрило кримінальне провадження за фактом можливої держзради Порошенка під час підписання Мінських угод про врегулювання ситуації на Донбасі у 2015 році. 
  • Адвокат Порошенка Ігор Головань заявив, що Портнов звинувачує у держзраді не Порошенка, а Зеленського. 
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що ніколи б не підписав Мінські угоди, на які пішов Порошенко у 2015 році.
  • 13 серпня суд дав дозвіл допитати Порошенка у ДБР із застосуванням поліграфа у провадженні щодо ймовірного ухилення від податків під час купівлі-продажу телеканалу "Прямий", у Порошенка від проходження "детектора брехні" відмовилися.
  • 17 вересня суд за клопотанням ДБР наклав арешт на все нерухоме майно і корпоративні права заводу "Кузня на Рибальському", який раніше належав Порошенку. 
  • Справу стосовно "Кузні на Рибальському" також відкрили після заяви Портнова. За його версією, Порошенко розкрадав бюджетні кошти через "Кузню", а потім відмив незаконні доходи, провівши продаж заводу через офшори. 

Related

Політика 4509384532468738336

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item