Україна просить ЄС відреагувати на недружні дії Азербайджану – джерело

Україна просить ЄС відреагувати на недружні дії Азербайджану – джерело
Азербайджан, який був місцем проведення офіційного заходу під егідою Східного партнерства ЄС, відмовив в участі представниці України через її вірменське походження.
Про це розповіло "Європейській правді" джерело, поінформоване про перебіг конфлікту; також редакція бачила копію документа, надісланого Міністерством внутрішніх справ до делегації ЄС.
Мова йде про семінар "Аналіз конфліктів", який проходив 13-16 січня у Баку. Семінар був організований Євросоюзом для країн Східного партнерства.
Роботу з організації зустрічі проводив "Європейським коледжем безпеки та оборони" (ЄКБО), який є структурною одиницею Європейської служби зовнішніх дій.
"На офіційне запрошення ЄКБО, отримане через Міністерство  зовнішніх справ України, Міністерство внутрішніх справ повідомило кандидатуру для участі в заході, яка була включена до складу делегації України. Номіновані кандидати від України були підтверджені ЄКБО, пройшл необхідне он-лайн навчання та отримали електронні квитки. Водночас напередодні виїзду... була отримана інформація, що участь представника МВС України у заході неможлива у заявку з відмовою Азербайджанської сторони у в’їзді для представника України вірменського походження",- говориться в документі.
У листі не називається ім’я цього співробітника, однак за даними "ЄвроПравди" йдеться про директора департаменту міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Мері Акопян.
"Азербайджанська сторона демонструє небажання інтегруватися у спільний проєвропейський простір. Зазначений випадок створює прецедент недружнього ставлення до України",- йдеться у листі.
МВС просить посольство ЄС "рекомендувати Європейському коледжу безпеки та оборони утриматися в подальшому від проведення заходів на території Азербайджанської республіки".
Разом із тим в українському уряді вирішили не робити цей конфлікт публічним, зазначив один зі співрозмовників ЄП.

Related

Політика 7255357540415712333

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item