В СБУ повідомили про ліквідацію інформаторської мережі "ДНР"

В СБУ повідомили про ліквідацію інформаторської мережі "ДНР"
Жінкам пред'явлено підозру

Контррозвідка виявила двох жінок, яких підозрюють у шпигунстві на користь сепаратистів "ДНР".

 
В Лимані Донецької області співробітники СБУ припинили діяльність інформаторської мережі сепаратистів "ДНР". Про це в п'ятницю, 24 січня, повідомляє прес-служба відомства.
 
Відзначається, що спецслужби встановили особи двох жінок-інформаторів, які тісно співпрацювали з сепаратистами. Обидві місцеві мешканки, за даними слідства, пройшли детальний інструктаж у Донецьку, який відвідували нібито в особистих справах. Куратори відпрацювали їм завдання, канали зв'язку, узгодили умовний "сленг" для передачі потрібних терористам даних.
 
"За завданням кураторів диверсійно-розвідувального підрозділу "ДНР", спільниці збирали і засобами електронного зв'язку передавали відомості про підрозділи ЗСУ, їх чисельність, озброєння, місця дислокації та напрямки переміщення в районі проведення ООС, перш за все, залізничним сполученням", - йдеться в повідомленні.
 
В СБУ відзначили, що отримані дані сепаратисти використовували для планування військових дій і диверсій.
 
"В кінці минулого року в рамках розпочатого кримінального провадження слідчі і контррозвідники СБУ затримали одну з інформаторок у Лимані. Зараз до неї приєдналася її спільниця", - йдеться в повідомленні.
 
Під час обшуків правоохоронці вилучили доказові матеріали, що підтверджують агентурну діяльність затриманих на користь НЗФ.
 
Обом затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого статтею про участь у терористичній організації і сприяння її діяльності (ч. 1 ст. 258-3) Кримінального кодексу України.
 
В СБУ повідомили, що контррозвідники встановили також особи кураторів, з якими співпрацювали затримані. Їх участь у діяльності терористичної організації задокументовано в межах досудового розслідування. Їм також повідомлено про підозру у вчиненні інкримінованих їм злочинів.




Раніше повідомлялося, що інформатори сепаратистів "ЛНР" отримали тюремні терміни. Один з чоловіків був засуджений до п'яти років тюремного ув'язнення, другий - до трьох років і трьох місяців в'язниці.
 
Нагадаємо, за рік СБУ викрила 115 сепаратистів і їхніх пособників. До суду було направлено 100 проваджень.
 

Related

Події в Україні 4630314121678397897

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item