Бужанський пояснив, чому не вшанував стоячи пам’ять героїв Небесної сотні

Бужанський пояснив, чому не вшанував стоячи пам’ять героїв Небесної сотні
Депутат із президентської партії "Слуга народу" Максим Бужанський пояснив, чому не вшанував стоячи пам’ять загиблих учасників Революції гідності хвилиною мовчання у Верховній Раді 19 лютого.
Джерело: коментар Бужанського Радіо Свобода
Пряма мова: "Я бачив кілька дописів, вони абсолютно брехливі, я поясню чому. На сьогоднішнє відео накладені учорашні слова Стефанчука. Вчора віцеспікер парламенту виступив і запропонував вшанувати пам’ять всіх загиблих на Майдані. Я встав разом з усіма, звісно. Я сумую за всіма загиблими. Сьогодні віцеспікер від БЮТ запропонувала вшанувати пам’ять однієї частини загиблих. Я категорично проти такого підходу".
Що було раніше: 18 лютого віцеспікер Руслан Стефанчук на початку ранкового засідання Верховної Ради запропонував депутатам вшанувати  хвилиною мовчання  усіх загиблих на Майдані, а також усіх, хто загинув за Україну, захищаючи її державність та суверенітет.
Наступного дня, 19 лютого, з пропозицією вшанувати героїв Небесної сотні і Революції Гідності з трибуни парламенту до депутатів звернулася заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк (фракція "Батьківщина").
Після цього у мережі розповсюдився відеозапис, на якому видно, що депутат Максим Бужанський сидить, коли його колеги на пропозицію Кондратюк встали для вшанування загиблих хвилиною мовчання.
Нагадаємо: Цими днями в Україні згадують жертв розстрілів на Майдані. У період з 18 до 20 лютого 2014 року в центрі Києва загинули понад сто людей, найбільше – 20 лютого. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати "Небесною сотнею". Серед загиблих були і більш ніж десяток силовиків.

Related

Політика 5985285574251583160

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item